Šéfom Organizačného výboru MS v hokeji bude Nemeček

TA3 TASR
29.5.2018 15:22

Riaditeľom Organizačného výboru majstrovstiev sveta v hokeji 2019 bude Igor Nemeček. V rovnakej pozícii pôsobil už v roku 2011, keď sa šampionát takisto konal na Slovensku. Potvrdil to prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Šéfom Organizačného výboru MS v hokeji bude Nemeček
ASR/František Iván

Návrat po ôsmich rokoch

"Igor je aktívny najmä na strane Medzinárodnej hokejovej federácie. Môžem potvrdiť, že bude pôsobiť ako prezident Organizačného výboru šampionátu, no obe dejiská budú mať zároveň aj svojich vlastných šéfov," uviedol Kohút.

Svetový šampionát sa na Slovensko vráti po ôsmich rokoch. Na rozdiel od roku 2011 bude hrať slovenský tím v základnej skupine v Košiciach, čo vzbudilo rôzne reakcie verejnosti. Organizátori však mali okrem snahy o spravodlivé rozdelenie aj ďalšie argumenty vedúce k tomuto kroku.

"Hráči ako Tomáš Jurčo, Christián Jaroš či Ladislav Nagy sú dnes lídri reprezentácie. Ich fanúšikovia a komunita, ktorá ich vychovala, si zaslúži vidieť ich doma. Aj to bol jeden z argumentov, prečo práve Košice. Ďalším bol záujem fanúšikov, ktorý sa ukázal aj pri nedávnych prípravných zápasoch v Poprade, Michalovciach, ale aj v minulosti v Košiciach," poznamenal Kohút.

Akcia roka pre Košice

Pre mesto Košice i celý východoslovenský región pôjde o najvýznamnejšiu športovú akciu roka. Pred ôsmimi rokmi ju zvládli zorganizovať na vysokej úrovni a pomyselnú latku nechcú podliezť ani tentoraz.

"Prítomnosť svetového šampionátu má pre nás veľký význam. Niekedy máme pocit, že Bratislava je Košiciam vzdialená omnoho viac než 400 kilometrov. Aj tieto MS však prispejú k tomu, že sa táto vzdialenosť obrazne povedané skráti. Tento šampionát chceme prepojiť aj s ďalšími oblasťami, ktoré sú dôležité pre náš región. Verím, že ľudia na východe Slovenska pocítia jeho pozitívne dopady. Je náš cieľ získať pozitívny efekt," povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Spájanie miest sa už začalo

Aj námestníka primátora mesta Košice Martina Petruška teší, že Košice nezostanú v tieni hlavného mesta a opäť sa zviditeľnia nielen v rámci Slovenska. "Spájanie Košíc s Bratislavou sa už začalo. Pre naše mesto je skvelé, že bude hostiť MS. Máme skvelých fanúšikov i schopných ľudí a hoci máme menšiu halu, hlasivky fanúšikov v nej určite utvoria skvelú atmosféru," uviedol Petruško.

V pozícii splnomocnenca mesta Košice bude pôsobiť Miloslav Klíma, ktorý už spolupracoval na organizácii MS 2011 a skúsenosti nadobudol aj na MS hráčov do 18 rokov, ktoré sa v roku 2017 konali v Poprade a v Spišskej Novej Vsi. "MS v roku 2011 boli vyhodnotené ako jedny z najlepších. Verím, že opäť ich zorganizujeme na vysokej úrovni. Mesto Košice odvtedy organizovalo mnoho významných športových podujatí, na ktorých sme získavali cenné skúsenosti," uviedol Klíma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok