Autobus bratislavskej MHD sa zrazil s autom, hlásia zranených

TA3 TASR
24.5.2018 16:25

Pod Prístavným mostom v Bratislave sa zrazil autobus MHD s osobným autom. Z miesta hlásia zranených. Na miesto dorazili záchranné zložky.

Autobus bratislavskej MHD sa zrazil s autom, hlásia zranených
PZ

"Niekoľko cestujúcich sa ľahko zranilo. Nehoda sa stala na presne rovnakom mieste, kde minulý rok, keď aj vtedy autobus vyletel mimo vozovku," uvádzajú policajti na svojom Facebooku.

Nehoda je v štádiu riešenia

Nehodu potvrdilo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave a hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová."Došlo ku kolízii linky číslo 74 s osobným vozidlom. Evidujeme sedem zranených cestujúcich, náš vodič bol ošetrený na mieste. Nehoda je v štádiu riešenia políciou," povedala Volfová.

Na mieste je 11 hasičov, ktorí poskytli osobám prvú pomoc, vykonávali protipožiarne opatrenia na vozidlách a pracujú na stabilizovaní autobusu proti prevráteniu. „Zranené osoby boli vyšetrené zdravotnou záchrannou službou,“ uviedlo operačné stredisko.

Tisícové škody

Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala osem zranených. Štyri osoby boli ošetrené na mieste a nebol potrebný ich prevoz do nemocnice. "Ďalšie štyri osoby, z toho dve deti, boli prevezené do nemocníc v Ružinove, na Kramáre a do Detskej fakultnej nemocnice. Všetci boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Prítomnosť alkoholu u vodičov podľa hovorcu KR PZ dychová skúška nepreukázala. Celková škoda spôsobená nehodou bola predbežne vyčíslená na približne 12.000 eur. "Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností, ktoré tejto dopravnej nehode predchádzali, sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave," uzavrel hovorca krajského policajného zboru Michal Szeiff.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok