NBA: Boston je krok od postupu do finále, zdolal Cleveland

TA3 SITA
24.5.2018 09:20

Basketbalisti Bostonu si udržali domácu nezdolateľnosť v tohtoročnom play-off a sú krok od postupu do finále NBA. V stredajšom stretnutí zdolali Cleveland 96:83 a vo finále Východnej konferencie vedú 3:2 na zápasy.

NBA: Boston je krok od postupu do finále, zdolal Cleveland
SITA/AP

Celtics na vlastnej palubovke uspeli v desiatom dueli po sebe. V tejto sérii zatiaľ doma nezaváhal ani jeden tím. Šiesty zápas bude v Clevelande a prípadný siedmy opäť v Bostone. Ak chcú Cavs postúpiť do štvrtého finále v rade, musia prelomiť domácu suverenitu Celtics.

V stredu hostia doplatili na slabú diverzitu v útoku. LeBron James nastrieľal 26 bodov a pridal 10 doskokov, no do dvojciferných pozitívnych čísel sa okrem neho dostal už iba Kevin Love so 14 bodmi. Hviezdny LeBron sa navyše v záverečnej časti trápil, dal iba dva body zo štyroch striel.

"Vyzeral trochu unavene, ale žiadne obavy, bude pripravený na ďalší zápas. Jeho cieľom je postup, rovnako celého tímu, na inom nezáleží," povedal tréner Clevelandu Tyronn Lue. James nechýbal vo finále NBA ostatných sedem rokov. "Musíme sa pozerať dopredu a vybojovať siedmy zápas. Je to iba na nás," skonštatoval pre The Canadian Press LeBron James, ktorý si v zápase okrem bodov pripísal aj šesť strát lopty.

V drese Bostonu tentokrát vyčnieval Jayson Tatum s 24 bodmi. Viac ako desať bodov nazbierali aj Jaylen Brown (17), Al Horford (15) a Marcusovia Morris so Smartom po trinásť. "Jayson nemá limity. Bude sa zlepšovať čoraz viac. Očakávam to od neho aj od seba," povedal Brown. "Každý je nabudený po prehranom zápase. ale ak chceme dosiahnuť náš cieľ, musíme zvíťaziť ešte raz," dodal kouč Celtics Brad Stevens. Šiesty zápas je na programe v Clevelande v noci z piatka na sobotu od 2.30 h SELČ.

Sumár NBA - streda:

Play-off - finále konferencie (hrá sa na štyri víťazstvá)

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston - Cleveland 96:83 (32:19, 21:23, 23:18, 20:23) - stav série 3:2

Najviac bodov: Tatum 24, Jaylen Brown 17, Horford 15 (12 doskokov) - L. James 26 (10 doskokov), Love 14, Jeff Green a Clarkson po 8.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok