Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

River bank: Jeden kilogram čistej energie pre vaše zariadenia

River bank: Jeden kilogram čistej energie pre vaše zariadenia
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
22. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bez mobilov sa dnes už skoro ani nepohneme a to aj vtedy, keď ideme napríklad na stanovačku, či splav. Predsa len dokážete si s nimi spraviť fotky alebo v núdzi si privolať pomoc. Problém nastáva, keď sa minie energia. Vtedy prichádzajú ku slovu takzvané powerbanky. A hoci je ich dnes na výber neúrekom, napriek tomu sa spoločnosť Ecoflow rozhodla prísť na trh s ďalšou. Nazvali ju River bank.

River bank je zaujímavá hneď z niekoľkých hľadísk. Prvým, čo sa oplatí spomenúť, je jej škálovateľnosť, respektíve skladateľnosť. K hlavnému modulu powerbanky totiž môžete pripojiť ďalšie a vytvoriť tak ľubovoľnú konfiguráciu, presne podľa svojich potrieb. Už hlavný modul si zaslúži pozornosť, pretože jeho kapacita je pri váhe jeden kilogram, celých 25 600 mAh, čo je samo o sebe výborné číslo.

Hlavný modul prenosnej nabíjačky River bank má kapacitu 25 600 mAh.

K tomu si však môžete pripojiť modul AC pack a ten zvýši kapacitu až na neuveriteľných 51 200 mAh. To už viete nabiť svoj mobil bez problémov aj dvadsaťkrát. Ak pripojíte Car module, tak zasa viete naštartovať auto bez potreby niekoho otravovať so štartovacími káblami. No a keď ste sám niekde v lese, ani veľmi nie je koho.

K dispozícii je aj AC modul, ktorý zvýši kapacitu až na 51 200 mAh, alebo modul  Car pre naštartovanie automobilu bez štartovacích káblov.

Výhodou zariadenia je aj to, že obsahuje bezdrôtovú nabíjačku. Takže dokonca nemusíte mať so sebou pribalený ani USB kábel. Tých si ale pre istotu môžete zobrať viacero, pretože na River Banke nájdete až štyri USB porty. Dva sú klasické USB konektory a dva výrobca určil pre USB-C zariadenia. Takže jednoduchá matematika vraví, že dokáže nabíjať až 5 zariadení naraz. A ak pripojíte AC modul alebo CAR modul tak až šesť. Čo sú napríklad dva fotoaparáty, dve akčné kamery a dva smartfóny naraz.

No a aby sa nejaká energia dostala aj naspäť do River banku, tak výrobca ponúka solárne nabíjanie, ktoré zvládne naplniť túto „rieku“ energie približne do 6 hodín.

Výhodou zariadenia je aj to, že obsahuje bezdrôtovú nabíjačku.