Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívny tvar mydla Tetrasoap zaručí, že sa vám nevyšmykne z ruky

Inovatívny tvar mydla Tetrasoap zaručí, že sa vám nevyšmykne z ruky
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
22. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mydlo je na svete minimálne 5 000 rokov a ani za tie tisícročia sa jeho tvar podstatne nezmenil. No ani jeho vyšmyknutie z ruky sa za tú dobu nezmenilo. Možno len nadávky sú vždy v inom jazyku. To nakoplo vývojárov z Tetra Soap a tí prišli s originálnym riešením mydla v tvare, ktorý zaručí, že sa vám z ruky nebude šmýkať.

Vývojári nazvali mydlo podľa anglickej verzie jeho tvaru, Tetrapod soap, (skrátene Tetrasoap), čo je v preklade štvornohé mydlo, aj keď presnejšie by bolo štvorramenné. V podstate ide o to, čo tento tvar umožňuje. Mydlo má tvar akejsi štvorramennej hviezdice, či presnejšie povedané vranej nohy. Tú používali ešte v rímskej dobe na spomalenie prenasledovania pri ústupe, jej výhodou bolo že nech ste ju hodili akokoľvek vždy bol jeden z hrotov namierený hore.

Vývojári z Tetra Soap prišli s originálnym riešením mydla v tvare, ktorý zaručí, že sa vám z ruky nebude šmýkať.

Možno práve táto neuveriteľná stabilita viedla tvorcov k zavedeniu práve tohto tvaru. Na stránke výrobcu nájdeme aj iné argumenty, jedným z dôležitých je aj ten, že takto tvarované mydlo vydrží dlhšie. Neleží totižto v kaluži vody celou plochou, ale len okrajmi spodných nožičiek. Aj držanie je ľahšie, pretože sa prsty vždy akoby zapierajú do jedného z „tŕňov“. Otázka je, ako by daný tvar pôsobil, ak by si sním chcel človek umyť celé telo?

Takto tvarované mydlo vydrží aj dlhšie. Neleží totižto v kaluži vody celou plochou, ale len okrajmi spodných nožičiek.

No a aby sa nezabudlo, dôležité je aj zloženie. Tetrasoap obsahuje olivový olej, palmový olej, ricínový olej, myrhu, olej z čajovníka a organické citrusové bioflavonoidy. Malo by to napomáhať k rovnovážnemu pH pleti, ako aj brániť strácaniu hydratačných zložiek. Posledná zaujímavosť je, že mydlo je vyrábané takzvaným studeným procesom, ktorý by mal zabezpečiť lepšiu distribúciu výživných látok do pokožky.

Tetrasoap obsahuje olivový olej, palmový olej, ricínový olej, myrhu, olej z čajovníka a organické citrusové bioflavonoidy. Malo by to napomáhať k rovnovážnemu pH pleti, ako aj brániť strácaniu hydratačných zložiek.