Slováci sa štvrťfinále nedočkali, tím mal podľa Sekeru na viac

TA3 TASR
15.5.2018 17:25

Slovenskí hokejisti čakajú na postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta už päť rokov. Prienik medzi najlepšiu osmičku sa im nepodaril ani tento rok v Dánsku, definitívne o tom rozhodli Švajčiari, ktorí v zápase zdolali Francúzsko 5:1 a postúpili ako poslední z A-skupiny.

Slováci sa štvrťfinále nedočkali, tím mal podľa Sekeru na viac
SITA/AP

Hrať treba 60 minút

Zverenci trénera Craiga Ramsayho pustili postupové karty z vlastných rúk, keď prehrali s Ruskom 0:4, čo znamenalo, že na štvrťfinále potrebovali pomoc Francúzov. Tí však nemali proti Helvétom s ôsmimi hráčmi z NHL príliš šancu.
Slováci sa pripravili o možnosť po piatich rokoch si opäť zahrať medzi najlepšou osmičkou vlastnými chybami. Takmer po každom zápase v mixzóne opakovali frázu: "Treba hrať celých 60 minút". Práve niekoľkominútové výpadky v dôležitých dueloch ich pripravili o lepšie umiestenie.

V úvodnom stretnutí s Českom ich delilo od troch bodov iba desať sekúnd, no nakoniec získali len jeden. Proti Švajčiarom odštartovali veľmi pasívne, inkasovali a dostali sa pod tlak. Po úvodnom víkende tak mali na konte len jediný bod. "Ak by sme hrali celých 60 minút každý zápas, tak by sme mali určite dosť veľkú šancu byť vo štvrťfinále. Tie výpadky nás nakoniec mrzia - proti Švajčiarom, či ten koniec s Čechmi," povedal Andrej Sekera.

Tím mal na viac

Nasledujúce dva zápasy s papierovo slabšími Rakúskom a Francúzskom zvládli a dobrý výkon podali aj v stretnutí s obhajcami trofeje zo Švédska, no nedokázali na neho nadviazať proti Rusom, kde taktiež akoby vypustili prvú tretinu. "Nemyslím si, že sa to ťažko opakuje. Normálne mužstvá to dokážu uhrať a neviem prečo my nie. Jeden zápas hráme super a druhý úplne odlišne. Neviem, či je to mentalita, ale vždy príde vymenené mužstvo, dostaneme pár gólov a až potom ožijeme," pokračoval kapitán SR.

Ten netajil veľké sklamanie už po prehre s Ruskom 0:4. Podľa Sekeru mal tohtoročný výber na viac a mal postúpiť do vyraďovačky. "Škrie ma to, lebo viem, že toto mužstvo má na viac. O to viac ma to hnevá, že nedokážeme hrať 60 minút osem zápasov v rade tak, ako by sme chceli," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok