Fidesz zverejnil na sociálnej sieti dotazník o Sorosovom pláne

TA3 TASR
28.9.2017 19:50

"Migračný plán amerického finančníka Georgea Sorosa" zásadne ovplyvňuje budúcnosť Maďarska, preto nie je možné ignorovať ho, píše sa v úvode príspevku maďarskej vládnej strany Fidesz na Facebooku, v ktorom zverejnili sedembodový dotazník "národnej konzultácie".

Fidesz zverejnil na sociálnej sieti dotazník o Sorosovom pláne
SITA/AP

Dotazník pre každého

Formuláre zašle vláda poštou každému občanovi do začiatku novembra. Termín vrátenia vyplnených dotazníkov určila na 24. november, pripomenula agentúra MTI.

V dotazníku sa vláda občanov pýta, či súhlasia:
- aby v zmysle Sorosovho plánu prijala Európska únia na svoje územie, a teda aj do Maďarska, ročne celkom jeden milión prisťahovalcov
- aby boli zbúrané hraničné zábrany a otvorené hranice
- aby prisťahovalcov zo západnej Európy rozdelili na základe kvót do ostatných, teda aj východoeurópskych krajín.
- aby prisťahovalcom bola platená podpora
- aby prisťahovalci boli trestaní za trestné činy miernejšie
- aby jazyk a kultúra európskych krajín bola potlačená do úzadia v záujme zrýchlenia integrácie prisťahovalcov
- aby krajiny, ktoré odmietajú prisťahovalectvo, boli tvrdo postihované.

Chcú získať mandát

Hovorca vlády Zoltán Kovács povedal, že kabinet touto formou chce získať mandát na presadzovanie maďarského postoja vo veľmi vážnych diskusiách o ilegálnej migrácii.

Integrácia každého migranta by na základe Sorosovho plánu mala byť podporená ročne 15.000 eurami. Podľa slov hovorcu to znamená, že podpora zhruba poldruha milióna ilegálnych migrantov, ktorí prišli v uplynulom období dvoch rokov do Európy, by vyšla na 45 miliárd eur. "To je suma zodpovedajúca 40 percentám maďarského hrubého domáceho produktu," dodal.

Kovács ďalej okrem iného podotkol, že ročnú sumu podpory na jedného migranta Maďar dostávajúci minimálnu mzdu zarobí za deväť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok