Vláda na výjazdovom rokovaní hodnotila akčný plán, rozdelila milión eur

TA3 SITA
3.5.2018 18:31

Informatívnou správou o realizácii akčného plánu rozvoja okresu Vranov nad Topľou, patriaceho medzi najmenej rozvinuté okresy Slovenska, sa na svojom výjazdovom rokovaní v sídle okresu zaoberala vláda SR.

Otvorili aj otázku pracovných miest

Medzi hlavné okruhy dvojhodinového stretnutia patrila cestná infraštruktúra a cestovný ruch. V tejto súvislosti premiér Peter Pellegrini informoval o rozhodnutí vrátiť na Domašu loď, o ktorú žiadali obce v okolí rekreačnej oblasti. Na rokovaní sa vláda venovala aj stále neobsadenému priemyselnému parku Ferovo vo Vranove nad Topľou.

V otázke zamestnanosti avizoval predseda vlády vytvorenie 200 až 250 pracovných miest v spoločnosti Bukóza Holding. Okrem hodnotenia plnenia akčného plánu vláda na zasadnutí uvoľnila na podporu regiónu finančné prostriedky z kapitoly Všeobecná pokladničná správa vo výške milión eur. Rozdelila ich na 66 projektov obciam, občianskym združeniam a farnostiam okresu.

Prerozdeľovanie peňazí

Najvyššia suma z prerozdelených peňazí vo výške 150-tisíc eur pôjde na zateplenie a výmenu okien na budove Základnej školy Bernolákova vo Vranove nad Topľou. Suma 60-tisíc eur je určená na rekonštrukciu strechy na budove Základnej umeleckej školy Hanušovce nad Topľou a 30-tisíc eur pôjde na výstavbu chodníka k zdravotnému stredisku, kultúrnemu domu a železničnej stanici v obci Soľ.

Po 20-tisíc eur vláda schválila na výstavbu prívodu vody do rómskej osady v obci Ondavské Matiašovce, rekonštrukciu havarijného stavu cesty v obci Komárany, výmenu okien, dverí a rekonštrukciu strechy materskej školy Kladzany, ako aj na vytvorenie dvoch pracovných miest v oblasti starostlivosti o seniorov v obci Kvakovce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok