Matečná vraj od farmárov utiekla. Nicholsonová chce, aby odstúpila

TA3 TASR
27.4.2018 15:18

Šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná by mala odstúpiť zo svojho ministerského postu. Uviedla to v Bratislave na brífingu opozičnej strany Sloboda a Solidarita podpredsedníčka Národnej rady Lucia Ďuriš Nicholsonová, za účasti tímlíderky SaS pre pôdohospodárstvo Jarmily Halgašovej.

Matečná vraj od farmárov utiekla. Nicholsonová chce, aby odstúpila
SITA/Ľudovít Vaniher

Kritikou nešetrili

"Pani Gabriela Matečná ste nedôstojná zástupkyňa rezortu pôdohospodárstva. Neustále klamete a zavádzate roľníkov, aj širokú verejnosť. Máme vás dosť, odstúpte. Toto je odkaz od farmárov," zdôraznila Ďuriš Nicholsonová.

Podľa nej "je neuveriteľné, čoho je jedna žena na čele rezortu pôdohospodárstva schopná". "Neviem, kto iný by ešte dokázal takto zastávať rezort pôdohospodárstva, stáť pred ľuďmi, drobnými roľníkmi a utiecť odtiaľ, doslova utiecť a nebyť schopný pozbierať zvyšky nejakej kultúry a politickej cti, postaviť sa čelom a povedať: "prepáčte, odstupujem zo svojej funkcie". "Je naozaj neuveriteľné, kto zastáva funkciu ministerky pôdohospodárstva," podčiarkla podpredsedníčka NR SR.

Podľa Halgašovej "Matečná namiesto toho, aby obhajovala farmárov, chráni záujmy agrošľachty, podvodníkov a grobianov". "Ministerka Matečná nie je ochotná komunikovať, nie je ochotná vysvetľovať, tvári sa, že si nič nepamätá a že podvod v tejto krajine je najvyššou morálnou hodnotou a pracovnou metódou," povedala Halgašová.

Neprišla na rokovanie

Matečná podľa Halgašovej nereaguje na výzvy o stransparentnenie náhradných pozemkov, na ktoré ju SaS vyzvala, nereaguje na výzvy o stransparentnenie žiadostí na Slovenskom pozemkovom fonde, nereaguje na výzvy o stransparentnenie poskytovania dotácií Pôdohospodárskou platobnou agentúrou. Rovnako podľa nej Matečná neprišla 25. apríla na mimoriadne rokovanie výboru NR SR pre pôdohospodárstvo.

"Pani Matečná nie je nový človek, pani Matečná je strojcom dobre naolejovaného stroja na rozkrádanie pozemkov a na rozkrádanie agrodotácií. To, že odišla z rokovania (v Košiciach) s farmármi je prejavom hrubej arogancie a moci. Myslím si, že to bola urážka farmárov," dodala Halgašová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok