Smer čakajú veľké zmeny, o výmene predsedu by sa hovoriť nemalo

TA3 TASR
26.4.2018 08:44

Vládny Smer-Sociálna demokracia čakajú zmeny, ktoré by podľa predsedu Roberta Fica mali zlepšiť jeho fungovanie. Ide o zmenu stanov, o ktorej majú rozhodnúť členovia na pracovnom sneme v Častej - Papierničke.

Zaniknúť má užšie vedenie strany a kolektívnym orgánom okrem snemu má byť už iba predsedníctvo. To má byť personálne užšie, ale o právomoci nepríde. Členka predsedníctva a ministerka kultúry Ľubica Laššáková v zmenách problém nevidí a neočakáva ani nepokoje v strane. "Bolo to konzultované. Bude operatívnejšie, keď sa bude stretávať menší počet ľudí. Ja s tým problém nemám," povedala a vylúčila, že ľudia, ktorí prídu o členstvo v predsedníctve, budú nespokojní. "Sú s tým vyrovnaní," poznamenala.

O zmenách hovoril Fico po rokovaní užšieho vedenia strany v pondelok 23. apríla a úpravu stanov označil za razantnú. "Cieľom pracovného snemu je výrazné zefektívnenie činnosti strany Smer-SD. Zefektívnime komunikáciu, ale budeme aj podstatne aktívnejší v našich štruktúrach v mestách, obciach, okresoch a krajoch," povedal Fico.

Viacerí predstavitelia Smeru-SD vylúčili, že by sa na sneme malo hovoriť o výmene predsedu. Poslanec Smeru-SD a exminister kultúry Marek Maďarič pred pár dňami povedal, že situácia v strane Smer-SD prirodzene speje do okamihu, keď sa môže stať aktuálna otázka, či bude Fico obhajovať predsednícky post, alebo nie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok