Tragédia na R1: Zrážka autobusu s nákladným autom má obete

TA3 HaZZ TASR
23.4.2018 15:52

Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na R1 v katastri obci Badín, si podľa predbežných informácií vyžiadala 2 mŕtve osoby a 13 zranených, z toho 3 ťažko. Na miesto nehody prišiel aj tím krízovej intervencie HaZZ a vrtuľník ZZS na prevoz zranených.

Takmer 20 hasičov zasiahlo pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala na R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena v katastri obce Badín. Pri udalosti sa zrazilo nákladné vozidlo s autobusom.

Pri udalosti zasiahli hasiči z Banskej Bystrice, Zvolena, Žiaru nad Hronom a hasiči z Pliešoviec, ktorí na miesto smerovali s evakuačným autobusom HaZZ.

"Diaľkový autobus z doposiaľ nezistených príčin narazil do zadnej časti návesu poľského kamióna. V autobuse zomreli dvaja cestujúci," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Príčina nehody je v štádiu vyšetrovania.

"Pri nehode utrpeli dve osoby zranenia nezlučiteľné so životom a lekár musel konštatovať smrť. Nehoda si ďalej vyžiadala 12 zranených, z ktorých sa dve osoby zranili ťažko, ďalšie dve stredne ťažko a osem ľudí utrpelo ľahšie poranenia. Na mieste zasahovalo päť posádok ZZS a leteckí záchranári. Štyri osoby boli prevezené do nemocnice v Banskej Bystrici, päť do nemocnice vo Zvolene a dve skončili v nemocnici v Žiari nad Hronom. Jedna osoba bola ošetrená na mieste a nebol potrebný transport do zdravotníckeho zariadenia," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok