Prišiel študovať halucinogény, Indiáni ho zlynčovali a zakopali

TA3 SITA
23.4.2018 13:54

Dav ľudí žijúcich v peruánskej časti Amazonského pralesa zabil 41-ročného Kanaďana, ktorý tam prišiel študovať halucinogénnu medicínu. Stalo sa tak po tom, ako ho ľudia obvinili z vraždy ich šamanky Olivie Arevalo, pričom ho zlynčovali a narýchlo pochovali v neoznačenom hrobe. O prípade informovala peruánska generálna prokuratúra s tým, že Sebastian Woodroffe nebol hlavným podozrivým z vraždy šamanky.

Prišiel študovať halucinogény, Indiáni ho zlynčovali a zakopali
TASR

Arevalo, ktorá patrila do kmeňa Shipibo-Konibo, aj Woodroffe zomreli v dedine Victoria Gracia ešte vo štvrtok. Polícia však začala s vyšetrovaním až v piatok po tom, ako miestne médiá zverejnili video z mobilu, na ktorom je vidieť ako Woodroffe prosí o milosť, zatiaľ čo ho za krk ťahajú pomedzi domy. Neskôr ho vidno ako bezvládny leží na zablatenej zemi. Telo Woodroffea, ktorý pochádzal z Courtenay v provincii Britská Kolumbia, polícia v sobotu vykopala zo spomínaného hrobu.

 

Arevalo bola liečiteľkou a zástankyňou práv pôvodných obyvateľov v regióne. Osemdesiatnička vykonávala aj liečbu spevom. Woodroffe chcel v oblasti nadobudnúť znalosti z halucinogénnej medicíny, ktorú plánoval používať pri poradenstve závislým ľuďom.

Do peruánskeho Amazonského pralesa ročne pricestujú tisícky zahraničných turistov, aby mohli experimentovať s halucinogénnym koktailom ayahuasca, známym aj ako yage, ktorý po stáročia vyrábajú domorodé kmene v Brazílii, Peru, Ekvádore a Kolumbii. Pre pôvodných obyvateľov je nápoj zo zmesi miestnych byliniek liekom na viaceré neduhy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok