Trenčania vyrovnali finálovú sériu, o výhre rozhodol kapitán

TA3 TASR
22.4.2018 20:38

V 6. zápase finále Tipsport ligy medzi HC´05 iClinic Banská Bystrica a HK Dukla Trenčín diváci videli päť-gólovú drámu, keď domáci Banskobystričania do posledných sekúnd živili nádej na vyrovnanie. To však neprišlo a tak sa po víťaznom góle kapitána Radivojeviča radovali Trenčania, ktorí si vynútili rozhodujúci zápas na domácom ľade.

Trenčania vyrovnali finálovú sériu, o výhre rozhodol kapitán
SITA/Peter Rusko

Tvrdý zákrok pri mantineli

Do zápasu vstúpili lepšie domáci. V úvodných desiatich minútach si vytvorili tlak a Trenčín mal problém dostať sa do útočného pásma. Bystrica si vypracovala viacero sľubných šancí, no gól z nich nepadol. Naopak, hostia sa v 14. minúte dostali do rýchleho protiútoku a presnou strelou otvoril skóre Švec. Hra sa pritvrdila, za tvrdý zákrok pri mantineli bol do konca zápasu vylúčený Kabáč. Hostia ponúknutú 5-minútovú presilovku nevyužili, keď bol za napadnutie vylúčený Radivojevič. Do konca prvej tretiny už gól nepadol.

bb_7f000001-d768-16a2.jpg

Začiatok druhej tretiny začali domáci v oslabení. V 25. minúte bol za seknutie vylúčený Bohunický. Bystričania expresne využili možnosť na vyrovnanie, keď už po trinástich sekundách presilovky presne namieril slovinský obranca Pretnar. Domáca radosť však netrvala dlho, v 31. minúte pri hre 4 na 4 so sťastím skóroval Varga.

Brankár domácich Lasilla podcenil situáciu, keď za jeho chrbát prešiel ľahký nahodený puk. Hru kúskovali vylúčenia, domáci sa však otriasli a začali sa dostávať do tlaku. Na konci druhej tretiny však prišiel ďalší šok, po ľavej strane sa predral do útočného pásma Radivojevič a neistému Lasillovi strelil v 39. minúte tretí gól Dukly. Tréner Országh reagoval výmenou brankára, tímmy tak odišli do šatní za stavu 1:3.

Domáci v závere riskovali

Barani sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávali. Aktívnou hrou sa aj v úvodných minútach tretej tretiny dostávali do šancí, brankára Hiadlovského však neprekonali. Najväčšiu šancu si vypracovali pri vylúčení Dlouhého, puk však do odkrytej bránky nedostali. V 49. minúte dostal medzi kruhy prihrávku Hrnka, ktorú premenil na kontaktný gól.

Obrancovia Trenčína k nemu nestihli dostúpiť a z otočky vymietol pravý horný roh Hiadlovského brány. Strelený gól hráčov Banskej Bystrice nabudil, tí pritvrdili hru a začali sa tlačiť do súperovej brány. V 54. minúte sa dostal do šancí aj Trenčín, v krátkom strele vyslali na Lukáša tri nebezpečné strely, ten si však s nimi dokázal poradiť. V záverečných dvoch minútach domáci riskovali a odvolali brankára. V poslednej minúte si tréner Országh zobral oddychový čas, no gól už domáci nedosiahli. Zápas skončil výsledkom 2:3.

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila - Brejčák, Ďatelinka, Gélinas, Delisle, Mihálik, Pretnar, Kubka - Lamper, Surový, Bortňák - Asselin, Faille, Skalický - Brittain, Hrnka, Hohmann - Kabáč, Češík, Gabor

Dukla Trenčín: Hiadlovský - Bačík, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík - Radivojevič, Sojčík, Bezúch - Sádecký, Ölvecký, Hossa - Varga, Dlouhý, Mikula - Hudec, Deveaux, Švec - Hecl

Góly: 25. Pretnar (Hohmann, Surový), 49. Hrnka (Brejčák) - 5. Švec (Cebák, Deveaux), 31. Varga (Frühauf, Sádecký), 39. Radivojevič

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok