Známu seriálovú herečku zatkli pre zneužívanie žien v tajnom spolku

TA3 ČTK
21.4.2018 18:20

Americkú herečku Allison Mack zadržala polícia, pretože údajne spoluviedla tajný spolok, ktorý sexuálne zneužíval ženy. Tridsaťpäťročnú herečku, ktorá sa preslávila najmä v seriáli Smallville, obvinili zo spiknutia a kupliarstva. V prípade dokázania viny jej hrozia desiatky rokov za mrežami, uviedla televízia CNN.

Známu seriálovú herečku zatkli pre zneužívanie žien v tajnom spolku
SITA/AP

Herečka bola podľa prokuratúry spolupracovníčkou už predtým zadržaného Keitha Ranierea, ktorý vytvoril spoločnosť, do ktorej pod zámienkou sebazdokonalovacích cvičení lákal ženy. Cvičenia však podľa vyšetrovateľov spočívali predovšetkým v sexuálnych stykoch s Ranierom, ktorý bol jediným mužom v spolku. Nové ženy v spolku boli titulované ako otrokyne, zatiaľ čo tie, ktoré priviedli ďalšie ženy, boli oslovované ako pani.

allison_7f000001-6450-3ca9.jpg

Allison Mack sa podľa prokuratúry podieľala na získavaní nových členiek spolku. "Ako uvádza obvinenie, Allison Mack realizovala nábor členiek do skupiny, kde mali ženy dostávať rady, ale v skutočnosti skupinu tvoril a viedol len Keith Raniere. Obete boli zneužívané, a to sexuálne, ale aj pracovne, k úžitku obvinených," povedal médiám prokurátor Richard Donoghue.

Spoločnosť nazvaná Nxivm podľa neho fungovala na báze pyramídovej schémy. Navyše, nové členky museli zaplatiť tisíce dolárov za možnosť vstúpiť a zúčastniť sa údajných cvičení.

Allison Mack diváci poznajú ako Chloe Sullivanovú zo seriálu Smallville, v ktorom odohrala asi dvesto dielov. Objavila sa aj v ďalších televíznych seriáloch ako Stúpenci zla a Siedme nebo.

Témy: CNN herec
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok