Hokejová osemnástka odštartovala na majstrovstvách prehrou

TA3 TASR
19.4.2018 15:40

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov začali svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Rusku prehrou. Vo štvrtkovom úvodnom zápase v B-skupine síce dokázali zmazať dvojgólové manko, ale napokon podľahli v Čeľabinsku rovesníkom z Fínska 2:5. Severania dali až tri z piatich gólov v presilovke.

Hokejová osemnástka odštartovala na majstrovstvách prehrou
SITA/Radoslav Maťaš ilustračné

Zverenci trénera Viliama Čacha prehrávali už od 2. minúty po góle Leeviho Altonena. V polovici stretnutia zvýšil v presilovke na 2:0 pre Fínov Niklas Nordgren, ale ani tento stav Slovákov nezlomil. Vzápätí totiž znížil Oliver Okuliar na 1:2 a v 37. minúte sa v početnej výhode postaral o vyrovnanie Maxim Čajkovič. Severania však dokázali svoju výraznú streleckú prevahu (37:21 na strely) pretaviť v tretí presný zásah, ktorý strelil na konci druhej tretiny Anton Lundell.

Čajkovič sa potom dostal do dvoch veľkých šancí, ktoré ale nedokázal premeniť, naopak "Suomi" podčiarkli v tretej tretine svoje víťazstvo ešte dvoma gólmi. Mladí Slováci tak nedokázali Fínom odplatiť vlaňajšiu prehru, keď im rovnako v úvodný deň MS podľahli 4:5. Ďalší zápas na šampionáte odohrajú v piatok 20. apríla o 16.30 SELČ proti Česku.

MS do 18 rokov - B-skupina: Slovensko - Fínsko 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Góly: 33. Okuliar (Čajkovič, Kováčik), 37. Čajkovič (Kňažko, Kováčik) – 2. Aaltonen (Nevasaari, Lundell), 31. Nordgren (Lundell, Utunen), 40. Lundell (Tanus, Utunen), 56. Utunen (Lundell, Tanus), 60. Kotkaniemi (Nordgren).

Rozhodovali: Alarie (Kan.), Mollard (Švaj.) - Chaput (Kan.), Šišlo (Rus.), vylúčenia: 7:5, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0.

SR: Hlavaj – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česánek, Hudec – Džugan, Sojka, Mrázik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Zubek, Ferenyi, Tkáč – Sarvaš, Paulíny, Čederle

Fínsko: Annunen – Thomson, Utunen, Salmela, Nousiainen, Kokkonen, Honka – Kotkaniemi, Nordgren, Kakko – Killinen, Ranta, Tanus – Aaltonen, Lundell, Nevasaari – Hirvonen, Moilanen, Petman

A-skupina:

Švédsko - Švajčiarsko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 16. Berggren, 30. Berggren (Gustafsson), 32. Berggren (Boqvist) – 31. Sopa (Wetter)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok