Experti chcú ďalšie fakty, vyšetrovanie chemického útoku bude pokračovať

TA3 TASR
14.4.2018 14:02

Tím expertov z Organizácie pre zákaz chemických zbraní sa bude aj naďalej rozmiestňovať na území Sýrie, aby zistil fakty týkajúce sa obvinení z použitia chemických zbraní v meste Dúmá.

Experti chcú ďalšie fakty, vyšetrovanie chemického útoku bude pokračovať
SITA/AP

Vo vyhlásení organizácie, ktorej experti prišli do Sýrie tento týždeň, sa píše, že bezpečnosť tímu v súčasnosti posudzuje Organizácia Spojených národov. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva so sídlom v Británii informovalo, že sýrske a spojenecké ruské sily úplne ovládli mesto Dúmá, ktoré bolo pod kontrolou povstalcov.

K ovládnutiu Dúmy došlo k tomu po tom, ako posledný konvoj povstalcov a ich rodín opustil mesto v rámci Ruskom sprostredkovanej dohody o evakuácii. Podľa agentúry DPA ovládnutím Dúmy sýrska vláda znovu plne dobyla východnú Ghútu, bývalú baštu opozície na predmestí Damasku.

Dúmá bola minulý týždeň miestom údajného chemického útoku, ktorý podnietil USA, Britániu a Francúzsko k uskutočneniu sobotných leteckých a raketových útokov v Sýrii. K týmto útokom došlo niekoľko hodín pred tým, ako mali na miesto údajného chemického útoku doraziť inšpektori z OPCW.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok