Zomrel Pavol Paška, bývalý predseda slovenského parlamentu

TA3 TASR
6.4.2018 10:51

Len niekoľko týždňov po oslave svojej šesťdesiatky náhle zomrel bývalý člen predsedníctva Smeru-SD a bývalý predseda slovenského parlamentu Pavol Paška. Potvrdili to predstavitelia Smeru. Paška údajne dostal infarkt.

Správa mnohých zaskočila

Bývalý predseda národnej rady skonal v piatok dopoludnia v areáli Železničnej nemocnice s poliklinikou Košice, potvrdil to hovorca nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ. "Náš dlhoročný kolega, straník a v prvom rade priateľ odišiel. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine a ďalším pozostalým." Na sociálnej sieti to v reakcii na úmrtie Pavla Pašku napísala jeho materská strana Smer-SD.

Prezidenta Andreja Kisku zaskočila náhla smrť bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku, rodine a príbuzným vyjadril úprimnú sústrasť. "Prezidenta zaskočilo náhle úmrtie Pavla Pašku a vyjadril úprimnú sústrasť najbližším príbuzným, rodine, priateľom a známym," napísal Kiskov hovorca Roman Krpelan v písomnom stanovisku.

Správa o úmrtí zaskočila aj dlhoročného podpredsedu parlamentu a šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára. "Správa o úmrtí Pavla Pašku, človeka v mojom veku, ma zaskočila. V tejto chvíli by som chcel vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým," uviedol Bugár.

Skončil po kauze CT

Predseda SaS Richard Sulík, ktorý v minulosti zastával funkciu predsedu Národnej rady, vyjadruje úprimnú sústrasť rodine zosnulého bývalého šéfa parlamentu Pavla Pašku.

Správa o náhlej smrti bývalého predsedu Národnej rady zaskočila a šokovala Pavla Hrušovského, ktorý tiež v minulosti zastával post šéfa parlamentu za KDH. "Som z toho smutný, aj keď sme vždy boli na opačných stranách a nikdy sme v koalícii nespolupracovali. Ale s Pavlom Paškom sme mali dobrý vzťah. Bol schopný filozof a vnášal do politiky nové prvky. Aj keď sme na viaceré veci mali rozdielny názor, som z tejto správy šokovaný a smutný," povedal Hrušovský.

Paška bol predsedom parlamentu dvakrát. Svoje druhé funkčné obdobie však ukončil predčasne v roku 2014 v súvislosti s kauzou predraženého piešťanského CT prístroja. Po kauze sa čiastočne stiahol z politiky. V Smere však pôsobil i naďalej, moderoval napríklad snemy vládnej strany. Do roku 2016 bol podpredsedom Smeru-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok