V troskách štvorposchodovej budovy zahynulo najmenej desať ľudí

TA3 SITA
1.4.2018 08:48

Najmenej 10 mŕtvych a niekoľko zranených si vyžiadalo zrútenie sa hotela v centrálnej Indii. Záchranári stále medzi troskami hľadajú uviaznutých ľudí.

Incident sa stal v meste Indore v štáte Madhjapradéš a traja ľudia pri ňom utrpeli zranenia, informovala v nedeľu polícia. Budova sa zrútila v sobotu v noci, uviedol člen miestnej polície Sandžu Kamle s tým, že záchranári vytiahli z trosiek 10 osôb, ktoré kolaps prežili. Podľa Nišanta Warwadeho z okresnej samosprávy je pod troskami ešte zhruba päť ľudí.

Štvorposchodový hotel s 25 miestnosťami stál v obchodnom centre Indore, ktoré leží približne 900 kilometrov južne od hlavného mesta Naí Dillí, neďaleko železničnej a vlakovej stanice. Podľa denníka The Times of India sa schátraná budova zrútila po tom, čo do jej prednej časti nabúralo auto.

Kolapsy budov sú v Indii bežné, keďže sa stavbári často snažia ušetriť používaním materiálov podradnej kvality a pri stavbe viacposchodových budov nemajú dostatočný dozor. Obrovský dopyt po ubytovaní v indických mestách a korupcia stoja za budovaním nepovolených poschodí a domov. Vlani v auguste pri páde obytnej budovy v Bombaji zahynulo 33 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok