Uber musí skončiť, rozhodol súd. Nariadil vypnúť aplikáciu

TA3 SITA
27.3.2018 08:07

Slovenský súd zakázal podnikať spoločnosti Uber. Alternatívna taxislužba funguje v Bratislave dva roky. Okresný súd nariadil, že spoločnosť musí vypnúť aplikáciu. Rozhodol tak na základe podnetu Občianskeho združenia koncesovaných taxikárov.

Spoločnosť Uber B. V., so sídlom v Amsterdame musí prestať prevádzkovať alternatívnu taxislužbu v SR spôsobom, ktorý nespĺňa požiadavky na prevádzkovanie taxislužby podľa zákona o cestnej doprave z roku 2012. Rozhodol o tom Okresný súd Bratislava I ešte 16. februára na podnet Občianskeho združenia koncesovaných taxikárov s tým, že uznesenie nadobudlo vykonateľnosť 22. februára a právoplatnosť 13. marca.

Uber je zároveň povinný zdržať sa sprostredkúvania spornej taxislužby osobám nespĺňajúcim požiadavky na prevádzkovanie taxislužby podľa uvedeného zákona. Rozhodnutie súdu, vrátane vytvorenia doložky právoplatnosti a vykonateľnosti 26. marca, zverejnilo v pondelok OZKT na svojej facebookovej stránke.

Uber podľa súdu musí prestať prevádzkovať taxislužbu pomocou osôb, resp. sprostredkúvať ju osobám, ktoré nespĺňajú požiadavky kladené na vodiča taxislužby. Takisto musí zastaviť túto činnosť, alebo sprostredkúvať ju pomocou vozidiel, ktoré nespĺňajú požiadavky na vozidlo taxislužby. Spoločnosť je takisto povinná zdržať sa uzavierania zmlúv o preprave osôb prostredníctvom osôb, ktoré nespĺňajú požiadavky na vodiča taxislužby, ako aj úkonov, ktorými sprostredkúva možnosť uzavrieť zmluvu o preprave osôb osobám nespĺňajúcim tieto požiadavky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok