Členovia SaS diskutovali o situácii v strane

SITA
16.4.2012 13:32

Členovia SaS cez uplynulý víkend v Banskej Bystrici na dvojdňovej ideovej konferencii diskutovali o situácii v strane, hodnotili kampaň a stanovili si priority na najbližšie obdobie.

Členovia SaS diskutovali o situácii v strane
ČTK

Líder liberálov si pochvaľoval, že vďaka úzkej členskej základni sa na stretnutí zúčastnila viac než polovica straníkov. "Bol to taký team-building, je to naša veľká výhoda, že nás je takto málo, skutočne môžeme zohľadňovať názory úplne odspodu," poznamenal.

Atmosféru stretnutia podľa Sulíka poznačili medializované informácie o napätí v strane a údajnom tlaku, aby sa predseda vzhľadom na slabý volebný výsledok vzdal svojho postu. "Bol to najmä jeden článok, ktorý mal takú nepeknú pachuť. Z veľkej časti to boli hlúposti, výmysly, samozrejme to pokazí náladu. Bolo treba o to viac vysvetľovať, ale neuvrhlo nás to do nejakej obrovskej krízy," dodal. Sulík narážal na článok na portáli Aktuality.sk, kde sa písalo, že poslanecký klub strany je rozdelený na dve frakcie, z ktorých jedna podporuje Sulíka, druhá exministra kultúry Daniela Krajcera.

Portál tiež informoval, že Jozef Mihál sa vzdal podpredsedníckeho miesta pre relatívne nízky počet získaných krúžkov, čo malo byť gesto pre Sulíka, aby sa podobne zachoval aj on. "Je to jeho osobné rozhodnutie, mňa to mrzí, je to jeden z mojich najbližších spolupracovníkov. Spoločne sme zakladali stranu, bol členom prípravného výboru," povedal o Mihálovom rozhodnutí Sulík. Zároveň oznámil, že nového podpredsedu strany, ktorý zaujme uvoľnené miesto po Mihálovi, budú voliť zrejme v máji po aprílovom kongrese strany.

"Na kongrese sa zmení zloženie Republikovej rady, keďže trom jej členom sa končí mandát a do rady pribudne najmenej jeden nový člen," podotkol. Koho by chcel na podpredsedníckom poste vidieť on sám, Sulík neprezradil. "Je veľmi predčasné o tom hovoriť, uvidíme, kto bude kandidovať a kto bude zvolený. S nikým nemám žiaden problém, kto bude riadne zvolený, ten bude podpredseda."

Na utužovanie spolupráce v opozícii treba podľa Sulíka počkať ešte dva alebo tri mesiace. "Kolegovia z SDKÚ-DS aj KDH budú mať snemy, SDKÚ-DS bude mať nového predsedu, teraz túto tému otvárať je vyslovene predčasné," vysvetlil s dodatkom, že trpezlivý prístup bude mať na kooperáciu pozitívny vplyv. "Neplánujeme si nechať skákať po hlave, ale máme záujem o opozičnú spoluprácu, a ja si myslím, že k nej aj príde, ale netreba to unáhliť," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok