Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McIntosh to roztočil s cenovo dostupnejším precíznym gramofónom

McIntosh to roztočil s cenovo dostupnejším precíznym gramofónom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca Hi-Fi zariadení McIntosh Labs je známy najmä vyznávačom kvalitného zvuku, ktorým v minulom roku priniesol množstvo nových produktov, vrátane hybridného integrovaného zosilňovača, prenosného prehrávača či stojanových reproduktorov. Teraz sa spoločnosť zamerala aj na rozšírenie svojho portfólia gramofónov zo série Precision Turntable a predstavila model MT2, ktorý zaradila do cenovo o niečo dostupnejšej základnej kategórie.

Spoločnosť McIntosh už vyrába niekoľko „high-end“ gramofónov. Patrí sem napríklad vlajková loď MT10 alebo model MT5, ktorý zaujal množstvo technologických nadšencov aj odborníkov. Oba modely sú však dosť drahé kúsky aj pre „audiofilov“. Cena MT10tky sa pohybuje nad 9 000 dolárov, zatiaľ čo MT5ťka stojí okolo 6 500 dolárov. Nový model gramofónu MT2 v elegantnom dizajne je na tom o niečo lepšie a stáva sa tak základným modelom zo série gramofónov McIntosh Precision Turntable.

Spoločnosť McIntosh predstavila základný model gramofónu MT2 Precision Turntable.

Gramofón MT2 je vytvorení v typickom tmavom prevedení s výraznou zelenou svetelnou linkou okolo horného okraja dosky s platňou, ktorá je vyrobená z lisovaného dreva. Horná a stredná časť gramofónu má okovanie, ktoré je navrhnuté tak, aby absorbovalo nežiaduce vibrácie. Poslucháč sa tak môže plne sústrediť na hudbu.

Jednosmerný motor nového gramofónu je napájaný externým napäťovo stabilizovaným napájaním a platne poháňa pri 33,3 alebo 45 otáčkach. Vinylová platňa sa točí na vrchnej kruhovej doske z polyoxymetylénu s hrúbkou 1 palca. Jej vnútro je z frézovaného hliníka, ktorý má zabezpečiť stabilitu pri prehrávaní a redukciu vibrácií.

Spoločnosť McIntosh predstavila základný model gramofónu MT2 Precision Turntable.

Pohyblivý náboj s cievkou má vysokú impedanciu a výstup, takže dokáže pracovať s pohyblivými magnetickými phono vstupmi, rovnako ako s analógovými MC vstupmi. Hudobnú reprodukciu bez šumu zabezpečí eliptická diamantová ihla. K tlmeniu prispievajú aj zafírové a keramické ložiská. MT2jka je samozrejme kompatibilná s celým radom integrovaných zosilňovačov McIntosh a systémov domáceho kina prostredníctvom nesymetrických stereo zadných výstupov dozadu, pokiaľ majú vstupy s phono. Pokiaľ nie, McIntosh poskytuje aj phono predzosilňovače.

Nový gramofón McIntosh MT2 Precision Turntable váži 13,2 kilogramu a k dispozícii bude od apríla za odporúčanú maloobchodnú cenu 4 000 USD.

Spoločnosť McIntosh predstavila základný model gramofónu MT2 Precision Turntable.