Východ Slovenska chce vytrvať v uliciach, pokračujú v protestoch

TA3 SITA
22.3.2018 19:51

Zhromaždenia Za slušné Slovensko sa na východe republiky v piatok 23. marca uskutočnia. V stanovisku organizátorov zhromaždení na východnom Slovensku o tom informoval spoluorganizátor akcie v Prešove Matúš Nakata.

Východ Slovenska chce vytrvať v uliciach, pokračujú v protestoch
SITA/Ivan Fleischer

Bábková vláda nie je riešením

Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko v Prešove, Košiciach, Bardejove, Michalovciach, Spišskej Novej Vsi a Kežmarku podľa neho rešpektujú rozhodnutie bratislavských organizátorov zhromaždenie po ustanovení novej vlády v hlavnom meste neorganizovať.

„Sme však presvedčení, že bábková vláda Petra Pellegriniho nie je riešením. Vnímame, že prerod Slovenska v slušnú krajinu bol opäť politikmi úmyselne zabrzdený a naše podmienky nie sú naplnené. Preto sme sa rozhodli v uliciach východu vytrvať,“ uvádza sa v stanovisku.

V Bratislave preberajú iniciatívu študenti

Ako dodal Nakata, podľa posledných informácií organizátorov zhromaždení na východe Slovenska rovnaké rozhodnutie padlo aj vo viacerých mestách krajiny. „Organizátori z Bratislavy by mali vycestovať do iných miest pomôcť organizátorom a v Bratislave preberajú iniciatívu študenti,“ uviedol Nakata.

Zhromaždenie v Prešove sa začne tradične o 17. hodine na Hlavnej ulici v Prešove. Ako informujú organizátori, za umeleckú obec s prejavmi vystúpia Slavo Gibarty z kapely Hrdza a z prešovského Pink Floyd revival Miroslav Merčiak. Za novinársku obec prednesie spoločné vyhlásenie trojica novinárov Zuzana Petková, Arpád Soltész a Dušan Karolyi. Čítať sa bude aj list emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka, ktorý mal podujatie osobne podporiť, no napokon sa z vážnych rodinných dôvodov nebude môcť na zhromaždení zúčastniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok