Sulíkovci odmietajú novú vládu, v parlamente ju nepodporia

TA3 TASR
22.3.2018 16:42

Poslanci najsilnejšej opozičnej strany SaS nepodporia programové vyhlásenie vlády Petra Pellegriniho. Na tlačovej konferencii to oznámil šéf liberálov Richard Sulík.

Nastáva tma

"Vymenovanie vlády sme zobrali na vedomie asi tak, ako že prší. Je to holý fakt. Nová vláda dôveru poslancov SaS nezíska aj preto, že jej programové vyhlásenie bude veľmi podobné ako doteraz. Navyše, po odchode Lucie Žitňanskej a Mareka Maďariča odišli z vlády ľudia, ktorí možno mali úprimný záujem meniť veci k lepšiemu. Teraz však nastáva tma," myslí si Sulík.

On sám je presvedčený, že vláda môže mať vo svojom programe čokoľvek, ale vždy z toho vylezie len jedno. "Kšefty, netransparentné tendre a kopa vaty, ktorou sa to má zakryť. Neprídu žiadne zmeny. Ak niečo príde, budú to úplatky voličom v podobe sociálnych balíčkov. Preto, aby tú hrôzu masívneho rozkrádania verejného majetku zakryli, aby sa zabudlo na medzinárodnú hanbu a na úkladnú vraždu," povedal.

Eurofondy ani teplé miesta neponúkajú

Sulík vyhlásil, že SaS sa stotožnila s úpenlivým volaním námestí po predčasných voľbách. "Predložili sme návrh na predčasné voľby. Je to jasný a konkrétny cieľ, za ktorým sa musí slušná časť Slovenska vydať. Veríme, že náš postup má podporu širokej verejnosti," odkázal.

Predseda SaS zároveň vyzval koaličných poslancov, aby dobre zvážili hlasovanie o dôvere Pellegriniho vláde. "Nevieme im ponúknuť eurofondy ani teplé miesta. Ale vieme im povedať, že budú stáť na správnej strane. Mali by takúto vládu odmietnuť. Majú v rukách možnosť spraviť niečo pre našu krajinu," dodal.

Podporia pochod študentov

Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová priznala, že nerozumie rozhodnutiu organizátorov verejných zhromaždení zrušiť piatkové podujatie. "Ako občan im nerozumiem. Ešte pred týždňom bolo cítiť odhodlanie vydržať, dnes akoby organizátori hodili uterák do ringu. Rozumiem však sklamaným a prekvapeným občanom, ako aj ochote študentov, ktorí prevzali organizáciu zhromaždenia do vlastných rúk. Ich pochod osobne podporíme,"uistila.

Podpredseda strany Ľubomír Galko zase deklaroval, že poslanci SaS urobia v parlamente maximum, aby požiadavky ľudí z námestí tlmočili koalícii. "Chceme slušné Slovensko. Stojíme za ľuďmi, ktorí razantne a veľmi slušne prejavili svoj názor a rozhorčenie," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok