Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prístroj Beer Ripples vám napíše správu do peny v pive

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niekedy zostane človek až prekvapený, aké všakovaké technológie dokážu vývojári vymyslieť. Pred pár rokmi to bol napríklad stroj, ktorý dokázal reprodukovať textové správy, fotografie alebo inú grafiku priamo do kávovej peny. Tentoraz si však na svoje prídu aj milovníci piva. Nové zariadenie s názvom Beer Ripples môže týmto zaujímavým spôsobom spríjemniť posedenie s priateľmi pri dobrom pivku.

Stroj Beer Ripples je navrhnutý pre použitie v baroch a reštauráciách, ktoré môžu lákať návštevníkov na nový spôsob servírovania piva. Beer Ripples sa pripája do Wi-Fi siete a na vrchnej časti je vybavený dotykovou obrazovkou. Úlohou tohto zariadenia je vytváranie textu alebo obrázkov do peny v pive. Pre tlač sa pritom používa sladová farba.

Stroj Beer Ripples dokáže vytlačiť textovú správu alebo obrázok priamo do peny v pive.

Operátor, v tomto prípade barman, môže prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy Adroid a iOS vyberať z online knižnice stoviek textových správ alebo obrázkov. Ak by aj toto bolo málo, respektíve by ste chceli byť originálni, môžete barmana požiadať o nahratie vlastných správ alebo obrázkov z vášho smartfónu.

Beer Ripples dokáže pracovať s pohármi s výškou do 18 centimetrov. Barman len položí pohár s pivom na podstavec, zadá príkaz na tlač a plošina si už automaticky zdvihne pohár smerom k tlačovej hlave v prístroji. Samotná tlač akejkoľvek textovej správy alebo obrázku do peny v pive pritom trvá len 11 sekúnd.

Stroj Beer Ripples dokáže vytlačiť textovú správu alebo obrázok priamo do peny v pive.

Zariadenie Beer Ripples je momentálne k dispozícii v USA a v Kanade za cenu 3 000 dolárov. Treba tiež však rátať s ročný predplatným vo výške 1 500 dolárov, v ktorom je zahrnuté dodanie sladovej farby pre tlač do 6 000 výtlačkov. Podľa informácií by sa Beer Ripples už čoskoro mal dostať aj na globálny trh.

Stroj Beer Ripples dokáže vytlačiť textovú správu alebo obrázok priamo do peny v pive.