Fico: Prvé zákony predložia poslanci, mimoriadna vláda nie je potrebná

TASR
16.4.2012 12:34

Prvými zákonmi, o ktorých bude v novom volebnom období rokovať Národná rada SR, sú dve zdravotnícke novely a zákon prenášajúci rozhodovanie o návrhoch na zmenu cien plynu z predstavenstva opäť na valné zhromaždenie SPP.

Fico: Prvé zákony predložia poslanci, mimoriadna vláda nie je potrebná
SITA

"Zatiaľ viem o troch návrhoch zákonov, ktoré budú podané ako poslanecké návrhy. Keďže ide o nesporné veci, nie je potrebné, aby vláda k tomu zasadala," povedal dnes novinárom pri oficiálnom uvedení do funkcie ministra kultúry Mareka Maďariča (Smer-SD). Vládny kabinet sa s návrhmi, ktoré musia byť do parlamentnej podateľne podané do utorka (17.4.), oboznámi na svojej riadnej schôdzi tento týždeň v stredu (18.4.).
Dve novely by mal do NR SR predložiť predseda zdravotníckeho výboru parlamentu Richard Raši (Smer-SD).

"Ide o dva návrhy z dielne ministerky zdravotníctva, ktorých cieľom je získať finančné prostriedky do systému cez iné prerozdelenie v rámci zdravotných poisťovní," priblížil Fico.

Tretí návrh, ktorý má pripraviť predseda ústavnoprávneho výboru Róbert Madej (Smer-SD), má preniesť pôsobnosť na podávanie cenových návrhov z predstavenstva na valné zhromaždenie SPP, kde má štát väčšinu. Rovnako to bolo aj za prvej Ficovej vlády. "Ide o návrh, ktorý znemožní menšinovým akcionárom v SPP podávať bezhlavo, prakticky každý druhý mesiac návrhy na zvýšenie cien plynu," vysvetlil predseda vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok