Kalavská chce dotiahnuť do konca reformy, s ktorými začal Drucker

TA3 TASR
21.3.2018 17:17

Kandidátka na ministerku zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) sa bude snažiť dotiahnuť do konca reformy, ktoré začala ešte s odchádzajúcim ministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom (nominant Smeru-SD).

Ovocie reforiem v krátkom čase

"Nerada odchádzam z rozohranej hry a chcem určité veci dotiahnuť, pretože mnohým veciam, ktoré sú na ministerstve, verím a dúfam, že prinesú ovocie v krátkom čase," povedala po stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom.

Post prijíma s pokorou a chce prispieť k zlepšeniu zdravotníctva. "Záleží mi na tom, aby keď sa o pár rokov alebo mesiacov vrátim do nemocnice, aby mi kolegovia nenadávali, aby sa im lepšie pracovalo a aby pacienti, ktorí sú v krajných životných situáciách, pocítili mierne zlepšenie," povedala.

Hrdá je na zákon o lieku a poukazuje na rozpracovaný projekt štandardných terapeutických a diagnostických postupov. "Našim zámerom bolo jasne zadefinovať štandard, na ktorý majú pacienti nárok. Ja si myslím, že je spravodlivé a férové, aby pacient z malej dediny na východe mal rovnakú dostupnosť zdravotnej starostlivosti ako pacient v Bratislave," povedala.

Ráž na ministerstve ostane

Na ministerstve si chce nechať Jozefa Ráža, ktorý tam pôsobí aj teraz a bol pôvodným nominantom na ministra vnútra, s ktorým mal problém Kiska. "Pán Ráž je múdry človek, schopný, pracovitý a ktorý dokáže veľmi pomôcť slovenskému zdravotníctvu. Ja si svoje pôsobenie na ministerstve nechcem bez neho predstaviť," doplnila.

Kalavská sa nepozná s podnikateľom Ladislavom Bašternákom a pokiaľ ide o pôsobenie jej svokra v zdravotníctve, je jej to ľúto. "Svojho manžela som si nebrala kvôli jeho otcovi, ale kvôli tomu, aký je človek," povedala. Zdravotným sestrám, ktoré jej nomináciu kritizovali, odkázala, že rešpektuje každého názor a bude sa snažiť pracovať ešte viac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok