Jar prichádza s ťažkosťami, opäť sa vracia arktický vzduch

TA3 TASR
21.3.2018 13:15

Slovenskom prechádza v stredu nevýrazný studený front, za ktorým opäť prenikne nová dávka studeného arktického vzduchu. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav. Situácia by však už nemala byť taká nepriaznivá ako koncom minulého a začiatkom tohto týždňa.

Jar prichádza s ťažkosťami, opäť sa vracia arktický vzduch
SITA/AP

"Front už teraz prináša najmä na sever a východ Slovenska miestami slabé sneženie, veľa zrážok však neprinesie," priblížil meteorológ Miroslav Šinger na stránke SHMÚ na sociálnej sieti. Podľa neho sa i napriek ďalšiemu vpádu arktického vzduchu postupne presadí vplyv tlakovej výše.

"Cez deň teda už bude teplejšie, v najteplejších oblastiach cez víkend, najmä v sobotu (24.3.), okolo 10 stupňov Celzia," predpovedá. Nočné mrazy však nepoľavia, spočiatku budú dokonca ešte výraznejšie, v dolinách a kotlinách ojedinele pod -15 stupňov Celzia, upozornil meteorológ. V ďalších dňoch sa budú mrazy zmierňovať, no v tomto týždni s nimi treba každý deň počítať na väčšine územia. "Spočiatku ešte v lokalitách so snehom môžu komplikovať situáciu snehové jazyky, ojedinele i záveje," doplnil Šinger.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok