Ľudia opäť vyjdú do ulíc, organizátori chcú dôveryhodnejšiu vládu

TA3 SITA
20.3.2018 14:15

Zhromaždenie Za slušné Slovensko bude aj tento piatok na bratislavskom Námestí SNP a v iných mestách Slovenska a vo svete. Požiadavky organizátorov ostávajú rovnaké - dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov, vyšetrenie všetkých káuz, na ktoré Kuciak poukázal, a nová dôveryhodná vláda.

Ľudia opäť vyjdú do ulíc, organizátori chcú dôveryhodnejšiu vládu
SITA/Diana Černáková

Od vraždy prešiel mesiac

Organizátori sa zároveň dištancovali od výtržností, falošných profilov, vyhrážok, údajného platenia ľuďom, aby prišli na námestia, a iných aktivít, ktoré sa snažia iniciatívu Za slušné Slovensko zneužiť.

slovakia-journalist-killed-36122-7d1c5f74972c4939a38a6921a4fe97ce_7f000001-0850-ae98.jpg

Organizátori vo svojom vyhlásení pripomenuli, že prešiel mesiac od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a mesiac od publikovania článkov o možnom prepojení strany Smer na mafiu a korupčné prostredie. „Verejnosť žiada výraznú zmenu, ale k reflexii ani výraznej zmene nedošlo,“ tvrdia organizátori s tým, že dezignovaný premiér Peter Pellegrini predložil problematické nominácie, ktorým verejnosť po udalostiach a zisteniach Jána Kuciaka nedôveruje a nedokáže sa s nimi stotožniť.

Tretí týždeň za sebou

„Sme presvedčení, že vražda Jána a Martiny, a podozrenia, o ktorých Ján písal, môžu byť vyšetrené, len keď ministerstvo vnútra bude riadiť človek, ktorý je morálne bezúhonný, odborne a kariérne skúsený, vyvoláva bezpodmienečnú dôveru verejnosti, nie je prepojený s odídeným ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a odídeným premiérom Robertom Ficom, a je pripravený ihneď realizovať systémové zmeny,“ dodali organizátori zhromaždení Katarína Nagy Pazmány, Peter Nagy, Karolína Farská, Juraj Šeliga, Veronika Bruncková, Tatiana Sedláková, Jakub Kratochvíl.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko tak budú pokračovať tretí týždeň po sebe. V ten týždeň, čo sa verejnosť dozvedela o smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, boli pietne podujatia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok