Brusel preverí otravu ruského exagenta, pozrie sa na útočnú látku

TA3 TASR
19.3.2018 06:17

Do Veľkej Británie by mali počas dňa pricestovať zástupcovia Organizácie pre zákaz chemických zbraní. Prídu odobrať vzorky látky použitej pri útoku na bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru. O tejto kauze bude informovať v Bruseli rezortných kolegov šéf britskej diplomacie Boris Johnson.

Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson v nedeľu povedal, že Rusko v ostatných desiatich rokoch robilo zásoby látky, ktorou bol v Británii otrávený bývalý ruský špión Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julija.

"Skutočne máme dôkazy o tom, že Rusko si v ostatných desiatich rokoch nielenže zisťovalo, ako dopravovať nervové látky za účelom atentátov, avšak tiež vyrábalo a robilo si zásoby novičoku," povedal Johnson v rozhovore pre britskú spravodajskú stanicu BBC.

Britský minister tiež odmietol, že by novičok mohol pochádzať z britského laboratória, čo v nedeľu naznačil ruský veľvyslanec pri EÚ Vladimir Čižov, taktiež v rozhovore pre BBC. Johnson zároveň vyjadril presvedčenie, že reakcia Ruska na celý incident nebola "odpoveďou krajiny, ktorá skutočne verí vo svoju nevinu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok