Organizátori zverejnili, kto vystúpi na proteste v Bratislave

TA3 SITA
16.3.2018 12:07

Zhromaždenie Za Slušné Slovensko, ktorého organizátori žiadajú dôkladné vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, a zároveň predčasné voľby, sa v hlavnom meste bude opäť konať na Námestí SNP.

Organizátori zverejnili, kto vystúpi na proteste v Bratislave
SITA/Diana Černáková

Okrem iných k zúčastneným prehovoria Zuzana Kronerová, František Mikloško, Filip Vagáč, Martin Mojžis, Ondrej Gažovič, Juraj Kemka. Minulý týždeň prehovorili emeritný arcibiskup Róbert Bezák či sestra Jána Kuciaka Mária.

"Vyzývame všetkých, ktorí sa zúčastnia na dnešných zhromaždeniach, aby prišli pokojne a rozhodne vyjadriť svoj občiansky postoj. Nenechajme sa nikým vyprovokovať. Prosíme všetkých, aby rešpektovali pokyny organizátorov a polície," uviedli organizátori pochodov. Zároveň prosia ľudí, aby si priniesli kľúče. Organizátori žiadajú predčasné voľby.

Minulý týždeň na zhromaždenia po celom Slovensku prišlo odhadom 120-tisíc ľudí, pričom v Bratislave prišlo na Námestie SNP 50 až 60-tisíc. Týždeň predtým, v piatok 2. marca, sa konali spomienkové zhromaždenia a pochody, ktorými si ľudia uctili pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok