Sídlo Smeru-SD zachvátil požiar, o náhodu zrejme nešlo

TA3 SITA TASR
16.3.2018 08:12

V Žiline v noci horela budova krajskej kancelárie strany Smer-SD. Informovala o tom Markíza s tým, že zrejme nešlo o náhodu. Na budovu, v ktorej majú poslanecké kancelárie Igor Choma, či podpredseda strany Juraj Blanár, niekto napísal „ZLODEJI VASKY JUGENT”.

Podľa informácií z prostredia Hasičského a záchranného zboru išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o úmyselný požiar. Na mieste sa našlo aj torzo pneumatiky, pričom policajný pes označil aj pachovú stopu. Pri likvidovani požiaru zasahovalo 14 hasičov s piatimi kusmi techniky, pričom na pomoc si privolali aj záchrannú brigádu. Požiar sa im podarilo zlikvidovať o druhej hodine po polnoci. Presné škody zatiaľ nie sú známe.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie, informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. "Môžem potvrdiť, že polícia v Žiline prijala trestné oznámenie o požiari prístrešku budovy na ulici Komenského v Žiline. Momentálne vykonávame procesné úkony, začali sme trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," povedala Balogová.

Incident sa stal iba pár hodín pred chystanou druhou demonštráciou proti vývoju krajiny po smrti novinára Jána Kuciaka na žilinskom Námestí Andreja Hlinku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok