Fico mlčí. Prišiel do parlamentu, stanovisko médiám neposkytol

TA3 TASR
14.3.2018 10:16

Ani druhý deň po zasadnutí Republikovej rady Mosta-Híd, z ktorej vzišla požiadavka na predčasné voľby, predseda vlády Robert Fico verejnú reakciu ku stanovisku koaličného partnera neposkytol. Prišiel do parlamentu na zasadnutie poslaneckého klubu Smeru, novinárom sa však opäť vyhol.

Zásadný moment v pondelok

Podpredseda poslaneckého klubu Smeru Miroslav Číž novinárom povedal, že v Smere-SD čítajú uznesenie Mosta-Híd ako stanovenie dvoch možností. A to buď predčasné voľby, alebo zásadná rekonštrukcia vlády. Most-Híd oficiálne deklaroval, že ak nevznikne dohoda na predčasných voľbách, odchádza z koalície. "O predčasných voľbách sme sa rozprávali, je to vážna téma," priznal Číž s tým, že koaliční partneri rokujú desiatky hodín a hovorí sa aj o výmene premiéra, ale k zmenám názorov dochádza často.

Za zásadný moment označil Číž pondelkové hlasovanie o dôvere vláde. "Nepochybne nebude to jednoduchá situácia. Diskutovali sme, ako sa k tomu postavíme, do akej intenzity sa tomuto rokovaniu budeme venovať," povedal Číž a uistil, že Smer-SD vyslovenie nedôvery vláde nepodporí. Ako sa zachovajú koaliční partneri, zatiaľ nevie.

Most chcel po neúspechu rokovaní odísť

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár oznámil, že jeho strana chce rokovať o predčasných parlamentných voľbách so SNS, keďže premiér Fico takúto možnosť odmieta. Ak rokovania nebudú úspešné, Most-Híd odíde z koalície.

Líder SNS Andrej Danko deň na to deklaroval, že akékoľvek úvahy o stanovení termínu predčasných parlamentných volieb sú nateraz predčasné a SNS o nich bude rokovať až vtedy, ak dôjde k pádu vlády, resp. jej nefunkčnosti, prípadne k nefunkčnosti koalície. Danko zároveň berie na vedomie rozhodnutie koaličného partnera Most-Híd, že rekonštrukcia vlády je už uzavretá možnosť. A vníma, že bugárovci nepovažujú demisiu ministra vnútra Roberta Kaliňáka za dostatočnú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok