Matovič obvinil Fica, že sa stretol so šéfom ĽSNS Kotlebom

TA3 SITA
13.3.2018 15:51

Premiér Robert Fico sa podľa lídra OĽANO Igora Matoviča stretol s predsedom ĽSNS Mariánom Kotlebom. Informácie mal získať od ľudí blízkych Smeru-SD. Matovič je presvedčený, že témou stretnutia bola prípadná tichá podpora Ficovej menšinovej vláde zo strany ĽSNS. Úrad vlády informácie popiera.

Matovič obvinil Fica, že sa stretol so šéfom ĽSNS Kotlebom
SITA

Obvinil ho, že je za vraždou

„Čo iné mohli dohadovať ako to, že Fico vymení Bugára za Kotlebu,“ vyhlásil. Trestné oznámenie na OĽANO pre podozrenie zo spáchania trestného činu úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zo strany ĽSNS je podľa Matoviča „cynickou výhovorkou, aby kotlebovci ospravedlnili to, že musia vládnuť s Ficom“.

Matovič vyhlásil, že podľa jeho informácií minister vnútra Robert Kaliňák dal riaditeľovi Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi Krajmerovi príkaz, aby u Matoviča doma vykonal domovú prehliadku pod akoukoľvek zámienkou. „Fašista Kotleba ma následne obvinil z toho, že som za vraždou Kuciaka,“ vyhlásil Matovič. Toto všetko podľa neho dokazuje, že Fico a Kaliňák „urobia všetko pre to, aby neskončili v base a získali čas, aby zahladili stopy“.

Úrad vlády dementoval, že by sa premiér Robert Fico stretol s predstaviteľmi ĽSNS. "Je to absolútna lož, ako je to už v prípade Igora Matoviča zvykom," uviedol tlačový a informačný obor úradu vlády. Informáciu odmietol aj podpredseda ĽSNS Milan Uhrík: "V súvislosti s politickou krízou, ktorá prebieha po vražde Jána Kuciaka, nedošlo k žiadnemu stretnutiu predstaviteľov Smeru-SD s predstaviteľmi ĽSNS."

Slová z tlačovej besedy

ĽSNS podala na generálnu prokuratúru podnet v súvislosti s výrokom lídra hnutia OĽANO Igora Matoviča. Ako uviedol na dnešnej tlačovej besede Kotleba, na GP podali trestné oznámenie na neznámych páchateľov pre podozrenie zo spáchania trestného činu úkladnej vraždy, a ako dôkaz priložili záznam z tlačovej besedy Matoviča. "Miľník, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice by, predpokladám, mohol konečne spôsobiť aj návrat k svedomiu pri poslancoch Smeru," zaznelo z úst Matoviča na tlačovej besede, z ktorej záznam dnes pripomenuli kotlebovci.

Kotleba považuje vyjadrenie Matoviča "za niečo mrazivé". "Toto tvrdenie silným spôsobom preukazuje spojitosť poslancov NR SR so samotnou vraždou novinára a jeho snúbenice a z nášho pohľadu ide o neskutočne závažnú skutočnosť. Takéto niečo tu ešte v histórii druhej SR naozaj nebolo," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok