Bugár má plán, ponúka tri možnosti riešenia politickej krízy

TA3 TASR SITA
10.3.2018 17:56

Užšie vedenie koaličnej strany Most-Híd sa zišlo v budove Národnej rady SR, aby po návrate predsedu strany Bélu Bugára z dovolenky oficiálne spustili debatu o politickej kríze na Slovensku. Bugár krátko po svojom prílete novinárom povedal, že vidí tri scenáre. Konkrétnejší však byť nechcel.

Svoju dovolenku v čase politickej krízy podľa portálu Aktuality.sk vysvetlil tým, že to bolo po dlhej dobe. "Raz za 28 rokov sme sa s manželkou vybrali za veľkú mláku, ak to takto môžem povedať, no a nakoniec som to musel skrátiť o dva dni," povedal.

Bugárovci už krátko po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej formulovali požiadavku, aby odstúpil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Tento týždeň sa mali k situácii vyjadriť aj stranícke regionálne štruktúry. Konečný verdikt o budúcnosti Mosta-Híd v koalícii by mal padnúť na republikovej rade začiatkom týždňa. Ešte predtým má zasadnúť koaličná rada.

Zvažujú aj odchod

Podľa informácii agentúry SITA sa v rámci rokovaní Mostu-Híd skloňuje aj definitívny odchod z vlády. Predstavitelia jednej z troch koaličných strán mali rokovať o budúcnosti vládneho zoskupenia. V rámci strany sa údajne zvažuje aj odchod z koalície.

Podľa viacerých zdrojov bude všetko závisieť od priebehu rokovaní Bélu Bugára (Most-Híd) s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Informáciu o ich vzájomnom dnešnom stretnutí sa redakcii však nepodarilo potvrdiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok