Strelca a rukojemníčky v domove pre veteránov našli mŕtvych

TA3 ČTK TASR
10.3.2018 07:23

Polícia identifikovala strelca, ktorý zabil v ústave pre vojnových veteránov v kalifornskom meste Yountville tri pracovníčky. Ide o 36-ročného bývalého vojaka Alberta Wonga. Po rukojemníckej dráme ho takisto našli mŕtveho, informovala.

Wong bol zaradený do programu na liečenie posttraumatickej stresovej poruchy. Z programu ho však vyradili. Dve z jeho obetí, 29-ročná Jennifer Gonzalesová a 42-ročná Jennifer Golicková, boli terapeutky, ktoré sa starali o veteránov trpiacich posttraumatickou stresovou poruchou v rámci programu Pathway Home. Treťou obeťou je Christine Loeberová, riaditeľka tohto programu.

Podľa AP Albert Wong aktívne slúžil v americkej pechote od mája 2010 do augusta 2013. Jeden rok pôsobil aj v Afganistane. Získal viacero vyznamenaní za svoju službu.

Úrady predtým informovali, že Wong so strelnou zbraňou prenikol na rozlúčkovú oslavu jedného zo zamestnancov zariadenia. Tri ženy zadržiaval takmer osem hodín bez akejkoľvek komunikácie s políciou, zatiaľ čo zásahový tím uzavrel oblasť. Po vniknutí do objektu polícia našla mŕtve telá troch žien a útočníka. Motív činu zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú.

Americký prezident Donald Trump na Twitteri v sobotu napísal, že je "hlboko zarmútený" piatkovou streľbou, ktorá si vyžiadala životy troch pracovníčok v kalifornskom ústave pre vojnových veteránov. Informovala o tom agentúra AP. Trump po tragédií vyjadril smútok "nad stratou troch úžasných žien, ktoré sa starajú o našich veteránov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok