Fico varoval pred násilím, hovoril o ukrytých dlažobných kockách

TA3 SITA
9.3.2018 11:57

Robert Fico zvolal v súvislosti s aktuálnymi udalosťami bezpečnostnú radu štátu. Premiér po jej skončení na tlačovej besede vyhlásil, že hoci rešpektuje právo zhromažďovania sa a slobodu slova, má informácie o hroziacom násilí počas pochodov. Pred Úradom vlády vraj dokonca našli ukryté kopy dlažobných kociek.

Fico naznačil možné aktivity, ktoré bezpečnostné zložky zachytili, ako príklad uviedol nájdené stavebné tvárnice na Námestí slobody v Bratislave. Podľa jeho slov problém analyzujú a vyhodnocujú, najmä kamerové záznamy z inkriminovaného miesta.

Takto vyzerajú dlažobné kocky, ktoré mali ukryť v kríkoch pri Úrade vlády SR

"Bezpečnostnú radu som zvolal po tom, ako sme vyhodnotili celý rad informácií o avizovaných zhromaždeniach. Plne rešpektujem právo každého občana na pokojné vyjadrenie svojho názoru, ktoré môže byť aj kritické voči mojej vláde. Naakumulovali sme množstvo informácií o tom, že môže dôjsť k viacerým konfrontáciám, či k útokom na verejné budovy," ozrejmil dôvody zasadnutia Bezpečnostnej rady Fico.

"Ide nám o to, aby sme tým, ktorí sa chcú pokojne zhromažďovať, tento priestor aj zabezpečili. Rovnako chcem, aby polícia dokázala ochrániť zdravie a životy tam, kde by mohlo vzniknúť nejaké riziko. Je to mimoriadne vážna situácia, na ktorú sme museli reagovať. Pred úradom vlády sme objavili dlažobné kocky, ktoré tam boli umiestnené v kríkoch. Momentálne vyhodnocujeme kamerové záznamy z tohto miesta, aby sme identifikovali čas, kedy ich tam niekto priviezol," priblížil Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok