Kontrolná delegácia je už na Slovensku, preskúma okolnosti vraždy

TA3 TASR
7.3.2018 18:47

Na Slovensko prišla osobitná kontrolná misia Európskeho parlamentu, v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Jej členovia sa 8. a 9. marca stretnú so zástupcami organizácií tretieho sektora, novinármi a predstaviteľmi verejnej správy.

Delegácia, ktorá je zložená zo šiestich poslancov, odcestovala na Slovensko v stredu večer. Delegáciu tvoria nasledujúci poslanci: nemecká poslankyňa Ingeborg Grässleová zo skupiny európskych ľudovcov, britský poslanec Claude Moraes z frakcie socialistov a demokratov, poľský poslanec Ryszard Czarnecki zo skupiny Európskych konzervatívcov a reformistov, holandská poslankyňa Sophia in't Veldová z frakcie liberálov a demokratov, maďarský poslanec Benedek Jávor zo skupiny Zelení/Európska slobodná aliancia a taliansky poslanec Marco Valli z frakcie Európa slobody a priamej demokracie. Spolupredsedami delegácie sú Grässleová a Moraes.

Poslanci sa podľa programu stretnú so zástupcami mimovládnych organizácií zaoberajúcich sa bojom proti korupcii, s novinármi, predstaviteľmi vlády a štátu, zástupcami orgánov činných v trestnom konaní a predstaviteľmi Pôdohospodárskej platobnej agentúry. V piatok navštívia aj obec Veľká Mača, kde si uctia pamiatku Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Tlačová konferencia spolupredsedov delegácie sa uskutoční v piatok na záver misie v priestoroch Informačnej kancelárie EP v Bratislave. Členovia delegácie po návrate zo Slovenska pripravia správu, ktorú predložia Konferencii predsedov EP a následne predstavia verejnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok