Veterán Valverde zdolal Lopeza a triumfoval v pretekoch Okolo Abú Zabí

TA3 SITA
25.2.2018 22:07

Španiel Alejandro Valverde sa stal celkovým víťazom cyklistických etapových pretekov Okolo Abú Zabí, ktoré boli zaradené do kalendára UCI World Tour. Tridsaťsedemročný veterán si triumf vybojoval víťazstvom v nedeľňajšej záverečnej piatej etape z Qasr al Muwaiji na vrchol 10,8 km dlhého stúpania Jebel Hafeet s priemerným sklonom 6,6 %.

Jazdec tímu Movistar prišiel do cieľa etapy spoločne s Kolumbijčanom Miguelom Ángelom Lópezom z Astany, na treťom mieste finišoval Francúz Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) s mankom 15 sekúnd. Slováci zo zoskupenia Bora-Hansgrohe Juraj Sagan a Erik Baška skončili na 72., resp. 126. pozícii.

Valverde celkovo vyhral preteky s náskokom 17 sekúnd pred Holanďanom Wilcom Keldermanom z tímu Sunweb, tretieho klasifikovali Lópeza s odstupom 29 sekúnd. Jurajovi Saganovi patrí v konečnom účtovaní 70. priečka (+10:26 min), Erik Baška figuruje na 123. mieste (+17:06 min). Víťaz Vuelty z roku 2009 Valverde dosiahol tento rok už druhé celkové víťazstvo na etapovom podujatí, v úvode februára triumfoval aj na Okolo Valencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok