POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3
24.2.2018 06:55

Polooblačno až oblačno, na severe väčšinou zamračené a tu na viacerých miestach, inde len ojedinele sneženie. Denná teplota -3 až +2, v severnej polovici územia okolo -5 st. Prevažne severný vietor do 35, v nárazoch miestami do 60 km/h. Ojedinele tvorba snehových jazykov.

Situácia

Po okraji rozsiahlej a mohutnej tlakovej výše so stredom nad Barentsovým morom k nám od severovýchodu prúdi studený, pôvodom arktický vzduch. Súčasne vo vyšších vrstvách ovzdušia zasahuje od severovýchodu do našej oblasti brázda nízkeho tlaku.

Predpoveď počasia

Polooblačno až oblačno, v Žilinskom a v Prešovskom kraji väčšinou oblačno až zamračené. Na severe postupne na viacerých miestach, inde len ojedinele, sneženie alebo snehové prehánky. Veľmi chladno. Najvyššia denná teplota -3 až +2, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní zväčša -8 až -3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -13 st. Prevažne severný vietor 3 až 8, ojedinele až okolo 10 m/s (10 až 30, 35 km/h), v nárazoch miestami do 16 m/s (60 km/h). Ojedinele tvorba snehových jazykov.

Predpokladané množstvo zrážok: do 4 mm / do 6 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok