Slovensko zasiahnu silné mrazy, pocit chladu umocní vietor

TA3 TASR
23.2.2018 10:38

Záver februára bude mimoriadne studený, informujú meteorológovia. Približne od nedele do stredy sa môžeme tešiť na niekoľko arktických dní po sebe. V noci klesne teplota aj na -20 stupňov, mrazy budú aj cez deň. Problémom bude aj vietor, ktorý umocní pocit chladu.

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred silnými mrazmi a vytváraním snehových závejov na území Slovenska v najbližších dňoch. V piatok by si najmä vodiči mali dať pozor na vytváranie snehových jazykov a závejov a to najmä v severných okresoch Slovenska na území Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja.

V sobotu pribudnú na území Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja k snehovým jazykom aj nízke teploty, ktoré môžu klesnúť až na 18 stupňov Celzia pod nulou. Ešte chladnejšie bude v nedeľu, keď môžu teploty klesnúť až na 22 stupňov Celzia pod nulou.

Pre viaceré okresy Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja vydal SHMÚ výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami. Pre viaceré okresy Trenčianskeho a Nitrianskeho kraja platí na nedeľu výstraha prvého stupňa, teploty tu na niektorých miestach môžu klesnúť na 19 stupňov Celzia pod nulou.

Podľa portálu stellacentrum.sk sú v piatok všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a väčšina ciest I. triedy zjazdné a prejazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, miestami na strednom a východnom Slovensku pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií do štyroch až piatich centimetrov. Horský priechod Šútovce je uzavretý pre vozidlá s dĺžkou nad desať metrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok