Rajičová si vylepšila pozíciu. Potvrdila, že patrí k širšej svetovej špičke

TA3 TASR
23.2.2018 08:18

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová obsadila v súťaži sólistiek na ZOH v Pchjongčchangu konečné 14. miesto. V Ľadovej aréne v Kangnungu predviedla solídnu voľnú jazdu a výrazne si tak vylepšila 24. pozíciu zo ZOH v Soči 2014, kde pod piatimi olympijskými kruhmi debutovala.

Rajičová si vylepšila pozíciu. Potvrdila, že patrí k širšej svetovej špičke
SITA/Martin Medňanský

Prvé zlato pre Olympijských športovcov z Ruska získala Alina Zagitovová, striebro brala jej krajanka Jevgenija Medvedevová. Bronz putuje do Kanady zásluhou Kaetlyn Osmondovej. Rusi zaznamenali zisk prvého najcennejšieho kovu až v 14. súťažný deň ZOH.

Dvadsaťdvaročná slovenská reprezentantka ukázala precíznu voľnú jazdu, ktorú rozhodcovia ohodnotili 114,60 bodmi. Zaostala tak o vyše dva body za osobným maximom z ME 2017 v Ostrave. Na úvod zaradila vydarenú dvojkombináciu dvojitého axela s trojitým tulupom, aj následný trojitý flip bol OK. V ďalšej kombinácii trojitého lutza s dvojitým tulupom jej arbitri za nedotočený prvý skok niečo strhli. A to sa zopakovalo aj pri sólo trojitom lutzi.

Trojkombinácia trojitého rittbergera s dvojitým tulupom a dvojitým rittbergerom bola ale výborná, rovnako ako dvojitý axel. Celkovo síce zaostala za osobným rekordom (179,70) z Ostravy, ale dokázala, že patrí k širšej svetovej, resp. užšej európskej špičke. Zverenka trénerov Igora Krokavca a otca Toma Rajiča v krátkom programe ukázala 13. najlepší výkon, a hoci po voľných jazdách o jednu priečku klesla, mohla bilancovať vystúpenie s úsmevom.

"Odskákala som všetky skoky, takže som veľmi spokojná. Trošku som síce zaváhala na poslednej piruete, ale to najťažšie som zvládla. Som rada, že som na olympiáde predviedla dobrú voľnú jazdu. Keď som skončila, cítila som veľkú úľavu, že už to mám za sebou, ale nie v tom negatívnom význame, lebo vystúpenie som si užila. Teším sa, že som uspela na takejto veľkej súťaži."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok