Evakuovali bratislavské súdy, mali sa prejednať i Ruskove zmenky

TA3 TASR
22.2.2018 10:27

V Bratislave evakuovali vo štvrtok budovy všetkých súdov, vrátane Najvyššieho súdu, kde sídli aj ministerstvo spravodlivosti. Bombovú hrozbu policajtom nahlásili krátko pred deviatou ráno.

Potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. "Nakoľko oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu, policajti v súčasnosti vykonávajú v priestoroch súdov na území hlavného mesta SR Bratislavy všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov," povedal Szeiff.

Polícia evakuovala aj Okresný súd Bratislava V, kde sa okrem iných malo uskutočniť aj pojednávanie v prípade tzv. Ruskových zmeniek. Spoločnosť podnikateľa Mariána Kočnera žaluje na súde bývalého riaditeľa Televízie Markíza Pavla Ruska a v druhom rade súkromnú televíziu a žiada preplatenie zmenky vo výške 8,3 milióna eur, ktorú mal bývalý štatutár podpísať.


Bombová hrozba narušila aj chod Najvyššieho súdu a Ministerstva spravodlivosti SR, ktoré sídla v rovnakej budove na Župnom námestí. "Z tohto titulu bol celý súd evakuovaný, a to zhruba na tri hodiny," uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok