Celebrity podporili obete streľby z floridskej strednej školy

TA3 TASR
21.2.2018 22:04

Niekoľko popredných amerických hviezd šoubiznisu darovalo milióny dolárov obetiam a pozostalým nedávnej streľby na floridskej strednej škole. Podporili tiež plánovaný "pochod za naše životy", ktorý sa má uskutočniť v marci vo Washingtone, informovala v stredu spravodajská stanica Sky News.

Celebrity podporili obete streľby z floridskej strednej školy
SITA/AP

Prispel Spielberg aj Winfreyová

Medzi donormi sú moderátorka Oprah Winfreyová, režisér Steven Spielberg, herec George Clooney či filmový producent Jeffrey Katzenberg. Každý z nich prispel čiastkou pol milióna dolárov, ktoré poputujú študentom Strednej školy Marjory Stonemanovej-Douglasovej. Tá zažila minulý týždeň útok ozbrojeného mladíka, pri ktorom zahynulo 17 ľudí.

Preživší študenti sa po incidente angažujú ako aktivisti za obnovenie diskusie o kontrole zbraní v USA. Útočník, 19-ročný bývalý študent školy Nikolas Cruz, si vražednú zbraň zakúpil legálne, a to napriek tomu, že mal dlhodobé psychické problémy. Aktivisti žiadajú, aby prezident zaviedol prísnejšiu legislatívu kontroly zbraní.

Podporia ich v sprievode

"Sme veľmi inšpirovaní odvahou a činorodosťou týchto mladých ľudí. 24. marca budeme preto prítomní na pochode a budeme kráčať po boku tejto silnej mladej generácie z celej krajiny. V mene našich detí Elly a Alexandra prispievame čiastkou 500.000 dolárov na toto prelomové podujatie," uviedol vo vyhlásení Clooney.

Cruz prišiel do areálu školy vyzbrojený útočnou puškou, plynovou maskou, dymovými granátmi a množstvom zásobníkov. Masaker je najkrvavejšou streľbou v škole na území USA za posledných päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok