Masakra na americkej strednej škole má najmenej 17 obetí

TA3 TASR ČTK
14.2.2018 21:48

Sedemnásť mŕtvych si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v stredu popoludní na strednej škole v meste Parkland na juhu amerického štátu Florida. Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa na vyjadrenie okresného šerifa Scotta Israela.

V okolitých nemocniciach podľa CNN hospitalizovali v súvislosti so streľbou 14 osôb. Podľa šerifa bol vzatý do väzby bývalý študent uvedenej strednej školy, ktorý "spáchal tento strašný, vražedný, ohavný čin". Úrady ho identifikovali ako (približne) 18-ročného Nicolasa Cruza.

K streľbe došlo na strednej škole Marjory Stonemanovej Douglasovej. Študenti a zamestnanci školy v panike vybiehali z budovy, v ktorej zasahovali príslušníci špeciálnej jednotky. Páchateľa podľa šerifa zadržali neďaleko školského areálu, pri zatýkaní nekládol odpor. Do Parklandu dorazili už aj vyšetrovatelia FBI.

V Bielom dome zrušili v spojitosti so streľbou každodenný tlačový brífing. Prezident Donald Trump sa okamžite telefonicky spojil s floridským guvernérom Rickom Scottom a ponúkol mu pomoc zo strany federálnych úradov. Prezident tiež na Twitteri vyjadril svoju sústrasť s obeťami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok