Strelkyňa Barteková sa stala podpredsedníčkou komisie MOV

TA3 TASR
5.2.2018 10:12

Slovenská strelkyňa Danka Barteková sa stala podpredsedníčkou Komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru. Za predsedníčku zvolili bývalú plavkyňu zo Zimbabwe Kirsty Coventryovú.

Strelkyňa Barteková sa stala podpredsedníčkou komisie MOV
SITA/Diana Černáková

Barteková sa o post podpredsedníčky uchádzala po odstúpení Tonyho Estangueta. Ten zostal členom komisie do roku 2020, ale chce sa prioritne venovať prípravám na OH v Paríži, ktoré sa vo francúzskej metropole budú konať v roku 2024. "Hlasovanie dopadlo úspešne, som poctená týmto rozhodnutím a som vďačná za dôveru. Je to pre mňa veľký záväzok. Záujmy športovcov sa budem snažiť hájiť ešte viac, ako doteraz," povedala Barteková.

Coventryovú zvolili do funkcie jednohlasne. Na poste predsedníčky nahradila Angelu Ruggierovú. Tridsaťštyriročná sedemnásobná olympijská medailistka Coventryová je po Ruggierovej a Claudii Bokelovej tretia žena na čele komisie. "Musíme zabezpečiť, aby sme sa naďalej zlepšovali a boli aktívni pri našej komunikácii. To nám pomôže vybudovať silnejšiu globálnu športovú komunitu," povedala Coventryová po zvolení pre portál olympic.org.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok