Banskobystričania si vydýchli, novú autobusovú stanicu nezatvoria

TA3 TASR
1.2.2018 12:29

Novú autobusovú stanicu v Banskej Bystrici nezatvoria a bude fungovať ďalej. Potom ako mesto odstúpilo od kúpy jej dopravnej časti, investor pohrozil, že od 1.februára ju zatvoria.

Na desať rokov

Moderný autobusový terminál v Banskej Bystrici poskytuje cestujúcej verejnosti všetky služby v štandardnom režime a jeho prevádzka je zabezpečená na ďalších desať rokov. Informoval o tom banskobystrický primátor Ján Nosko. Dodal, že cesta k dohode medzi investorom, spoločnosťou Primum, a prevádzkovateľom - Dopravným podnikom mesta Banská Bystrica nebola jednoduchá a mesto bolo niekedy až nevyberaným spôsobom atakované. Obe strany sa napokon dohodli na dlhodobej nájomnej zmluve v trvaní desať rokov.

"Rokovania boli dlhé a náročné, lebo sa kreovala nová zmluva na desať rokov. Náklady na autobusovú stanicu sa mesačne pohybujú okolo 35.000 až 40.000 eur a budeme ich vykrývať z príjmov od dopravcov," konštatoval šéf dopravného podniku Miroslav Snopko.

Obojstranne výhodná zmluva

Podľa Michala Milatu, riaditeľa spoločnosti Primum, zmluva je obojstranne výhodná, cena sa nemenila. Hrozby uzatvorenia stanice od 1. februára boli údajne zle pochopené. Zdôraznil, že bez autobusového prevádzkovateľa by sa nezaobišli. Dopravný podnik mesta Banská Bystrica je pre nich skúsený a dobrý partner na ďalšie roky. K uzavretiu dlhodobej nájomnej zmluvy o prevádzkovaní Terminal Shopping Centra došlo 30. januára v Brne.

Informácie o možnom uzatvorení autobusovej stanice sa objavili 26. januára po tom, ako primátor konštatoval, že mesto po vzájomnej dohode s českým investorom, spoločnosťou Primum, ukončilo zmluvu o budúcej kúpnej zmluve, a teda neodkúpi dopravnú časť stanice. Tá po jeho vyhlásení oznámila, že "pokiaľ sa urýchlene nenájde iný prevádzkovateľ a Dopravný podnik Banská Bystrica nájomnú zmluvu, ktorá bola platná do konca januára tohto roka, nepredĺži, autobusová stanica bude od 1. februára uzavretá".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok