Po zmiznutí tínedžera zatkli policajtov. Mexičania vyšli do ulíc

TA3 SITA
29.1.2018 08:32

Mexické úrady zatkli v hlavnom meste štátu Mexiko dvoch policajtov v súvislosti so zmiznutím 17-ročného študenta. Obaja uviedli, že mladíka prepustili krátko po tom, ako ho v utorok zadržali. Vyšetrovatelia skúmajú GPS dáta z policajného auta a tiež audio a video nahrávky.

Po zmiznutí tínedžera zatkli policajtov. Mexičania vyšli do ulíc
SITA/AP

Podľa členov rodiny má Marco Antonio Sanchez Flores rád umenie. Zadržali ho, keď požiadal iného chlapca, aby ho odfotil pri múre s grafiti. Následne prišla polícia a obvinila ho z krádeže fotoaparátu, mladík sa pokúšal ujsť, no policajti ho chytili a hodili do dodávky. Keď sa ho následne príbuzní snažili nájsť na policajnej stanici, povedali im, že tam nikdy nebol.

Zástupcovia úradov počas nedeľnej tlačovej konferencie uviedli, že Floresa videli v sobotu v neďalekom meste Tlalnepantla, kde ho tamojší policajti vzali na mestský súd, no prepustili ho, keďže nespáchal žiadny zločin. Nie je jasné, či súd v tom čase vedel, že tínedžera hľadajú.

Úrady zverejnili video, v ktorom je možné vidieť chlapca pred súdom, ale aj potácajúc sa po ulici v bielom tričku. "Túla sa po Mexiku," vyjadril sa štátny prokurátor Edmundo Garrido. Do pátrania sa zapojilo viac ako sto policajtov. Do ulíc tiež vyšli ľudia s transparentmi, ktorí chcú vedieť, čo sa stalo s tínedžerom. Mexickí policajti často čelia obvineniam z obťažovania a vymáhania peňazí od študentov a ich rodinných príslušníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok