Hotel v centre Prahy zachvátil požiar, vyžiadal si obete

TA3 TASR ČTK SITA
20.1.2018 19:27

V centre českej metropoly Praha horel hotel nachádzajúci sa na Náplavnej ulici neďaleko Masarykovho nábrežia. Hlásia dve obete a deväť zranených. Traja zo zranených boli vo vážnom stave, došlo u nich k zástave srdca, ale zdravotníkom sa ich podarilo resuscitovať.

Medzi deviatimi zranenými sú aj dvaja hasiči, ktorí sa prepadli cez podlahu pri zásahu. Utrpeli len ľahšie zranenia. Z budovy evakuovali približne 40 ľudí, väčšinou cudzincov. Evakuovaných hostí bez zranení previezli autobusy dopravného podniku do neďalekej školy. Červený kríž im tam v spolupráci s magistrátom zaistil náhradné ubytovanie.

V hoteli vypadol prúd, čo záchranársku akciu značne komplikovalo. Podľa informácií servera Lidovky.cz začala vnútri hotela horieť zrejme klimatizácia, následne sa dym rozšíril do všetkých poschodí.

Na mieste zasahovali hasiči takmer zo všetkých profesionálnych staníc, informoval hovorca pražských hasičov Martin Kavka. Podľa hasičov išlo o mimoriadne komplikovaný zásah, pretože objekt bol členitý a zadymený. Záchranná služba aktivovala takzvaný traumaplán, poslala na miesto požiaru niekoľko vozidiel vrátane vozidla Atego, ktoré slúži na prevážanie väčšieho počtu zranených pri mimoriadnych udalostiach, nasadený bol aj policajný vrtuľník.

Hasiči najskôr vyhlásili druhý stupeň požiarneho poplachu, ktorý zvýšili na tretí, teda druhý najvyšší, uviedla TV Nova. Nakoniec bol vyhlásený štvrtý, a teda najvyšší stupeň požiarneho poplachu, ktorý býva len pri mimoriadnych situáciách.

Podľa webu iDNES.cz hotel už po 19.00 h nehorel, ale je stále silno zadymený. Po 20. hodine hasiči zásah ukončili, ale v budove naďalej zostávajú. V okolí zostáva hliadkovať aj polícia, ktorá uzavrela najbližšie okolie. Hasiči v budove skontrolujú, či majiteľ hotela dodržal všetky bezpečnostné nariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok