Proti pápežovi protestovali obnažené ženy, zamieril do Amazónie

TA3 TASR
19.1.2018 10:44

Pápež František pokračuje vo svojej ceste po Južnej Amerike. Počas návštevy Peru sa stretol s pôvodnými obyvateľmi amazonského regiónu. Poukázať tým chcel na problémy v Amazonskom pralese spôsobené ľudskou činnosťou.

Na letisku v peruánskej metropole Lima 81-ročného Argentínčana vo štvrtok popoludní miestneho času privítal prezident Pablo Kuczynski. Vo štvrtok 18. januára na poludnie sa pred katedrálou v Lime konala malá demonštrácia. Desať polonahých žien tam protestovalo proti prítomnosti pápeža v krajine a obvinili ho z ochraňovania pedofilov.

Pápež pricestoval do Peru zo susedného Čile, kde zožal kritiku za prítomnosť biskupa Juana Barrosa na omši, ktorú slúžil. Barros, ktorého František vymenoval v roku 2015 za biskupa, mal blízko k čílskemu najznámejšiemu pedofilnému kňazovi Fernandovi Karadimovi. Toho Vatikán uznal v roku 2011 za vinného z desaťročia trvajúceho zneužívania desiatok detí.

Hlava katolíckej cirkvi podnikne výlet do mesta Puerto Maldonado v povodí Amazonky v Amazonskom pralese. Pápeža by tam malo privítať okolo 1500 predstaviteľov domorodých komunít. Očakáva sa, že ho požiadajú o podporu v boji proti odlesňovaniu a znečisťovaniu, pričom ho poprosia, aby im pomohol pri žiadaní väčšej štátnej podpory v oblasti zdravia, vzdelávania a bývania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok