V Trnave evakuovali horiacu bytovku, niekoľko ľudí hospitalizovali

TA3 TASR
17.1.2018 08:58

Hasiči museli nadránom evakuovať bytovku v Trnave na Ulici J. G. Tajovského. Horel tam byt na druhom poschodí, dym sa rozšíril aj do okolitých priestorov.

"Udalosť si vyžiadala aj prevoz ľudí do nemocnice, štyri osoby hospitalizovali," informovala Júlia Kedrová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Predbežnú škodu na majetku hasiči vyčíslili na 25.000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

K požiaru sa vyjadrila aj polícia. "Podľa predbežných informácií mal 48-ročný obyvateľ domu pravdepodobne manipulovať s otvoreným ohňom, sviečkou a potom mal zaspať. Z nedbanlivosti spôsobil požiar vo vlastnom byte na prvom poschodí a zadymenie spoločných priestorov," uviedla hovorkyňa Mária Linkešová.

Pri udalosti bolo podla polície evakuovaných asi 40 obyvateľov domu, ktorým hasiči poskytli autobus. Približne 20 ľudí aj s deťmi previezli do nemocnice, nakoniec by nemalo ísť o vážne zranenia. Polícia predpoludním stále vykonávala ohliadku miesta činu a začne vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok